Για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε λόγο ο Ρώσος πρωθυπουργός!

Ποιες οι ρωσικές προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει την τελευταία ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, έθιξε το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς αλλά και το Κυπριακό ζήτημα, αποκαλώντας το ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»!

Πιο συγκεκριμένα κάνοντας μία επισκόπηση των πολύ επικίνδυνων επεκτατικών βλέψεων του ΝΑΤΟ προς την πλευρά του Καυκάσου, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό.

Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;

Ολοι ξέρουν τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι της ανήκουν γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ανεξάρτητες χώρες».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού κάνουν το γύρο του κόσμου, χωρίς για την ώρα να τυγχάνουν κάποιας απάντησης από την Κυπριακή Δημοκρατία και το ΝΑΤΟ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu