• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για πρώτη φορά η Ελλάδα αλλάζει ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ στάση στο Παλαιστινιακό – Ο Τρίτος Ναός και η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά η Ελλάδα αλλάζει ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ στάση στο Παλαιστινιακό – Ο Τρίτος Ναός και η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιές οι γεωπολιτικές προεκτάσεις της επιλογής...

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Για πρώτη φορά η Ελλάδα καταψήφισε στην γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη με τους Ισραηλινούς, έχοντας έρθει μάλιστα κοντά με την Τουρκία, που τους στηρίζει.

Το ίδιο έκαναν, για διαφορετικούς λόγους, Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βραζιλία και Κολομβία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για την εν λόγω αλλαγή στάσης.

Ως γνωστόν, η Δεξιά του Νετανιάχου έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, διακόπτοντας κάθε συζήτηση, η οποία θα οδηγήσει σε δημιουργία παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Η Ιερουσαλήμ, αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.

Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία, ενώ εκεί θα ανοικοδομηθεί και ο Τρίτος Ναός, στον οποίο οι Εβραίοι ευελπιστούν να δουν τον παγκόσμιο μεσσία που περιμένουν.

Ωστόσο, όσοι στηρίζουν την «επίλυση» του Παλαιστινιακού για την… «ειρήνη», θα καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, του οποίου την ανέγερση ναι μεν επιθυμεί η διεθνιστική Αριστερά και όσα αριστερόστροφη κόμματα την υπηρετούν, αλλά όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας με συγχώνευση όλων των θρησκειών.

Σε αυτή την διαμάχη, λοιπόν, η Ελλάδα δείχνει να αποφασίζει προς τα δεξιά (Ισραήλ) και όχι προς τα αριστερά, όπως συνέβαινε, μέχρι προσφάτως.

Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα μετά από δεκαετίες!

Το θέμα ανέδειξε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ, δήλωσε, σύμφωνα με το Iefimerida:

«Ευχαριστώ την Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, την Λιθουανία, την Ολλανδία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ. Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα»…

Επαναλαμβάνουμε ότι η Εθνική Δεξιά, μέσω του Ντόναλντ Τραμπ, στηρίζει το Ισραήλ, ενώ η αριστερόστροφη «Νέα Τάξη», όπως την αποκαλούν οι ίδιοι οι διεθνιστές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ κτλ.), στηρίζει τους Παλαιστίνιους.

Η απόφαση της Ελλάδας να καταψηφίσει το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων «ταρακουνά » πολλούς, ωστόσο μπορεί να εξηγηθεί και γεωπολιτικά, καθώς την χώρα μας αυτή την στιγμή, την συμφέρει η συνεννόηση με το Ισραήλ για θέματα όπως η ΑΟΖ και τα κοιτάσματα της Ανατ. Μεσογείου, την ώρα που η Τουρκία, σύμμαχος των Παλαιστινίων, έχει σηκώσει ψηλά τον αμανέ.

ΦΩΤΟ eurokinissi