• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γ.Γ. ΝΑΤΟ σε ρόλο «ειρηνοποιού»: «Δεν θέλουμε καινούργια κούρσα εξοπλισμών» – Πούτιν και Τραμπ όμως έχουν άλλη άποψη (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ.Γ. ΝΑΤΟ σε ρόλο «ειρηνοποιού»: «Δεν θέλουμε καινούργια κούρσα εξοπλισμών» – Πούτιν και Τραμπ όμως έχουν άλλη άποψη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο δόγμα της στρατιωτικής ισχύος βασίζονται τόσο ο Ρώσος πρόεδρος όσο και ο Αμερικανός ομόλογός του, δύο μισητά πρόσωπα για τη Νέα Τάξη.
Του Άρη Δημόπουλου

Εκκλήσεις προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα κούρσα εξοπλισμών (πυρηνικών και μη) έκανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος ως επί το πλείστον στην «κακιά» Ρωσία του Β.Πούτιν.

Τόσο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ όσο και οι…λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη προσπαθούν να συνετίσουν τον Λευκό Οίκο από το να αποχωρήσει από την Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα (ΙΝF).

Φυσικά και για αυτήν την εξέλιξη τα πυρά δεν θα γινόταν να μην τα συγκεντρώσει η Ρωσία για την…επιθετική ρητορική της στην Ευρώπη.

Ας δούμε τι είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ:

«Δεν προβλέπεται ότι οι σύμμαχοι θα αναπτύξουν περισσότερα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη ως απάντηση στον νέο προηγμένο ρωσικό πύραυλο.  Φυσικά και ανησυχούμε από την ρωσική συμπεριφορά. 

Βάσει των εκτιμήσεων των ΗΠΑ και της απροθυμίας της Ρωσίας να συζητήσει με το ΝΑΤΟ τις αλλαγές στο πυραυλικό της σύστημα , η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι η Ρωσία παραβιάζει τη Συνθήκη ΙΝF.

Δεν θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε μία καινούργια κούρσα εξοπλισμών».

Αποτελεί τραγική ειρωνεία την ώρα που ακούγονται αυτές οι…«φιλειρηνικές» δηλώσεις από τον Γ.Στόλτενμπεργκ, δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών να συγκεντρώνονται εκ νέου στην Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη, εν όψει νέου μεγάλου γύρου ασκήσεων.

Θυμίζουμε πως τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να λάβουν χώρα μία σειρά από νατοϊκές ασκήσεις πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Περίπου 50.000 στρατιώτες, εκατοντάδες αεροπλάνα και πάνω από 10.000 στρατιωτικά οχήματα θα εξασκηθούν εναντίον ενός «υποτιθέμενου εχθρού από την ανατολή»!

Τι γνώμη έχουν όμως οι Πούτιν και Τραμπ;

Υποστηρίζοντας μία εντελώς αντίθετη ρητορική, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Δεξιάς σε Ρωσία και ΗΠΑ δεν διστάζουν σχεδόν πάντα να λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Β. Πούτιν από το Σότσι: «Η Ρωσία δεν θα ενεργήσει πρώτη για να καταφέρει ένα πυρηνικό πλήγμα (στον αντίπαλο), αλλά αν δεχθεί είναι βέβαιο ότι θα δώσει την δική της απάντηση. Ενώ εμείς, ως θύματα της επίθεσης, θα πάμε ως μάρτυρες στον παράδεισο, εκείνοι (οι εχθροί) απλώς θα ξεψυχήσουν καθώς δεν θα προφθάσουν ούτε καν να μετανοήσουν».

Ντ.Τραμπ: «Μέχρι να λογικευτούν οι Ρωσία και Κίνα, οι ΗΠΑ θα αυξάνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους».

Κοινό τους σημείο; Πιστεύουν και εφαρμόζουν το «δόγμα ισχύος», κάτι που καθιστά αναπόφευκτη την απαρχή νέας κούρσας εξοπλισμών ανάμεσα στους δύο ισχυρότερους στρατούς του κόσμου.