• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σημαντικό για τα συμφέροντά μας: Αμερικανική τράπεζα, αναλύει την πολιτική σκηνή ΚΑΙ θέλει μια Ελλάδα, που θα ρυθμίζει τις εξελίξεις

Σημαντικό για τα συμφέροντά μας: Αμερικανική τράπεζα, αναλύει την πολιτική σκηνή ΚΑΙ θέλει μια Ελλάδα, που θα ρυθμίζει τις εξελίξεις

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η Bank of America Merrill Lynch, προεξοφλεί το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών και θεωρεί ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα βγει πρώτο και μάλιστα ότι θα κυβερνήσει την χώρα, για 4 χρόνια.

Ας διαβάσουμε ένα μέρος από την «έκθεση» της Τράπεζας

«Οι βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα γίνουν τον Οκτώβριο, αλλά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και τον Μάιο. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της Αντιπολίτευσης, προηγείται»

«Αυτό μας δείχνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τετραετία μπροστά της, γεγονός που υποδηλώνει πολιτική σταθερότητα και περιθώριο να δαπανηθεί πολιτικό κεφάλαιο στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει, δεδομένου ότι η πολιτική σταθερότητα λείπει στην Ευρώπη».

Ανάλυση της παραπάνω έκθεσης

Έχουμε κάποια δεδομένα (σύμφωνα με την έκθεση πάντα):

  1. Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα
  2. Η ΝΔ, θα κυβερνήσει για 4 χρόνια.
  3. Η πολιτική σταθερότητα θα φέρει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
  4. Είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην ΕΕ.
  5. Αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ίσως δούμε μια ακόμα στενότερη σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ; (ας «κρατήσουμε» και το ότι στις ΗΠΑ κυβερνά ο Τραμπ που ακολουθεί Δεξιά πολιτική)

Γενικό σχόλιο: Οι «σύμμαχοι», παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Με δεδομένη την αμερικανική παρουσία στην χώρα μας, δεν είναι τυχαία η παραπάνω «έκθεση». Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε υπέρ μας, τις όποιες αμερικανικές επιδιώξεις. Έχουμε μια Τουρκία που προκαλεί αλλά που δεν τολμά να αψηφήσει την αμερικανική οικονομική και στρατιωτική υπεροχή. Αν καταφέρουμε να δώσουμε θετική εντύπωση στους Αμερικανούς, ίσως καταφέρουμε να γίνουμε ενεργειακός κόμβος. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε Εθνική πολιτική.

Διευκρίνιση: Αρκετοί θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα ανεξάρτητη και συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Το ρεαλιστικό σενάριο όμως «λέει» ότι για την ώρα, χρειαζόμαστε συμμαχίες έστω και αν αυτές δεν αποτελούν κάτι ιδανικό για τα συμφέροντά μας. Η χώρα μας δεν έχει χτίσει τις κατάλληλες υποδομές, οπότε δεν μπορεί να σταθεί μόνη της και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, καμία χώρα εκτός από την Ρωσία (η οποία είναι οικονομικά,στρατιωτικά,τεχνολογικά,ενεργειακά ανεξάρτητη), δεν μπορεί να σταθεί μόνη της.

Photo:pexels