Έτσι θα «γονατίσει» το Ιράν, η Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές, ότι η ηγεσία του Ιράν ακολουθεί τον δρόμο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, το Ιράν είναι υπεύθυνο για το χάος που επικρατεί σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σχεδιάζει να «γονατίσει» το Ιράν, τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το εξής:

Ο Τραμπ παρόμοιες κινήσεις έκανε στο πρόβλημα «Βόρεια Κορέα», αλλά στο τέλος όλοι ξέρουμε ότι ΗΠΑ-Β.Κορέα τα «βρήκαν». Το Ιράν βέβαια είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, αφού «μιλάμε» για μια χώρα σαφώς πιο ισχυρή. Είναι αυτονόητο όμως, ότι οι ΗΠΑ δεν φοβούνται την στρατιωτική ικανότητα του Ιράν, παρόλο που είναι μια χώρα ισχυρή (σε σχέση με την Β.Κορέα).

Τι είναι αυτό που ενοχλεί τον Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, πολλές φορές έχει δηλώσει ότι η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, είναι κατάπτυστη και πολύ κακή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το πραγματικό πρόβλημα του Τραμπ, είναι η συμφωνία (για τα πυρηνικά του Ιράν) που υπέγραψε ο Ομπάμα, με τον οποίο δεν μπορεί να συμφωνήσει (ιδεολογικά).

Πως σχεδιάζει να «γονατίσει» το Ιράν η Ουάσινγκτον

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει αποφασισμένη να μειώσει «στο μηδέν» τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, στο πλαίσιο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, παρά τις επιφυλάξεις καταναλωτριών χωρών, τόνισε τη Δευτέρα στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπράιαν Χουκ, πολιτικός διευθυντής του αμερικανικού ΥΠΕΞ, επιβεβαίωσε εξάλλου ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στους τομείς των αυτοκινήτων, της εμπορίας χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων θα επανέλθουν σε ισχύ την 6η Αυγούστου, ενώ αυτές που συνδέονται με όλες τις συναλλαγές που αφορούν το πετρέλαιο και τις συναλλαγές με την ιρανική κεντρική τράπεζα θα επανέλθουν σε ισχύ την 4η Νοεμβρίου.

«Ο σκοπός μας είναι να αυξήσουμε την πίεση στο ιρανικό καθεστώς μειώνοντας στο μηδέν τα έσοδά του από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου», είπε ο Χουκ σε δημοσιογράφους.

«Εργαζόμαστε επίσης με τους παράγοντες της αγοράς, τις χώρες που παράγουν και τις χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της αγοράς», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσινγκτον είναι «πεπεισμένη ότι υπάρχουν επαρκείς παραγωγικές δυνατότητες παγκοσμίως για την επιπρόσθετη παραγωγή πετρελαίου».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu