Έσκασε η «βόμβα»! Παζαρεύουν ειρήνη στην Ουκρανία στο περιθώριο του Davos;;;

«Πυροτέχνημα» ή προπομπός εξελίξεων; Τι θα προσφέρουν στους Ρώσους;

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι συνομιλίες για ένα ειρηνευτικό σχέδιο θα διεξαχθούν στην Ελβετία τον Ιανουάριο του 2024.

Κι αυτό μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου όλα τα διεθνιστικά τσιράκια θα μαζευτούν στην Ελβετία με προεδρεύοντα τον Κλάους Σβαμπ!!

Στη συνάντηση στις 14 Ιανουαρίου θα συμμετάσχουν σύμβουλοι ασφαλείας πολλών χωρών, δήλωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA τη Δευτέρα.

«Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί η λεγόμενη ουκρανική φόρμουλα ειρήνης για τον τερματισμό του πολέμου».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα προσκληθεί κάποιος αξιωματούχος από τη ρωσική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής η Μόσχα, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Πούτιν, δηλώνει πως είναι ανοικτή σε διάλογο για τον τερματισμό του πολέμου!!!

Η ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger δημοσίευσε για πρώτη φορά την ανακοίνωση, η οποία έγινε από τον ίδιο τον Ζελένσκι στο X (πρώην Twitter) την Κυριακή.

Τυχαίο;;; Σύμπτωση;; Ο χρόνος θα δείξει.

Πάντως πληθαίνουν εκτός Ουκρανίας οι φωνές που θέλουν τους δυτικούς πίσω από κλειστές πόρτες να προσπαθούν να ετοιμάσουν το Κίεβο για την «επόμενη μέρα» σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Οι «κόκκινες γραμμές» του Κιέβου για «επαναπροσάρτηση» των Κριμαίας, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δείχνουν να «ξεθωριάζουν», ιδίως μετά και την απουσία οποιασδήποτε νίκης στο πεδίο.

Μένει να δούμε μόνο αν η όποια μελλοντική συμφωνία έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Keystone photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί