Επικίνδυνο σενάριο: Τι θα γίνει, αν η Τουρκία καταρρεύσει

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η αδιέξοδη επιθετική ρητορική του Ερντογάν, έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κόντρα, με τον πρόεδρο της μεγαλύτερης (ΙΣΩΣ) στρατιωτικής δύναμης στον πλανήτη.

Η αδιαλλαξία του Ερντογάν, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ίδια την Τουρκία, η οποία ζει μέρες πρωτόγνωρες. Οι αμερικανικές κυρώσεις έριξαν στα τάρταρα, την ήδη πληγωμένη λίρα, ενώ οι πρώτες επιπτώσεις άρχισαν φαίνονται και στην πραγματική Οικονομία. Οι πολίτες της χώρας είναι ανάστατοι και βλέπουν ότι το μέλλον τους, είναι αβέβαιο.

Μετά από εντολή του Ερντογάν, οι πολίτες έριξαν μαύρο στο δολάριο και χρησιμοποιούν μόνο την λίρα.

Ο Ερντογάν έχει μόνο δύο επιλογές, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία γεγονότα

1η επιλογή: Αποκαθιστά τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ άμεσα, με την απελευθέρωση του Αμερικανού Πάστορα.

2η επιλογή: Να μπει ολοκληρωτικά, στην σφαίρα επιρροής του Πούτιν, με τον κίνδυνο όμως, ο Ρώσος Πρόεδρος να μην τον εμπιστευτεί πλήρως, οπότε να μείνει να το πούμε απλά, ξεκρέμαστος.

Ο Πούτιν έχει κάθε λόγο να μην δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στον διπρόσωπο Ερντογάν.

Πάμε όμως να δούμε, γιατί οι εξελίξεις στην Τουρκία μας αφορούν άμεσα

Οι επιπτώσεις μια ολοκληρωτικής Οικονομικής κατάρρευσης της Τουρκίας, θα είναι πολύ σοβαρές για την Ευρώπη και φυσικά για την χώρα μας.

Εκατομμύρια μετανάστες θα φύγουν από την Τουρκία και θα έρθουν ΜΑΝΤΕΨΤΕ που:

Στην Ελλάδα και αυτό θα συμβεί για δύο κύριους λόγους:

1: Προς ώρας, η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. (Βέβαια και να μην ακολουθούσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, πως ακριβώς θα μπορούσε να απαγορεύσει την είσοδο σε εκατομμύρια μετανάστες Τούρκους, Σύρους κλπ;)

2: Είμαστε πολύ κοντά στην Τουρκία.

Συμπέρασμα

Οι εξελίξεις στην γειτονική χώρα, αφορούν άμεσα και εμάς αλλά και όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως κανένας, να έχει την εντύπωση ότι η Ευρώπη θα δεχτεί τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί η Ελλάδα, σε περίπτωση που επέλθει ο ξαφνικός θάνατος της τουρκικής Οικονομίας!

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu