• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επικίνδυνη εξέλιξη: Η «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο – Οι Τούρκοι σύντομα θα καλύπτουν το 80%, των εξοπλιστικών τους αναγκών (Βίντεο)

Επικίνδυνη εξέλιξη: Η «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο – Οι Τούρκοι σύντομα θα καλύπτουν το 80%, των εξοπλιστικών τους αναγκών (Βίντεο)

Πριν προχωρήσουμε στο παρακάτω άρθρο, θα πρέπει να γίνουν μερικές διευκρινήσεις:

Μεγάλο μέρος του τουρκικού λαού, πεινάει στην κυριολεξία και σχηματίζει ουρές, προκειμένου να προμηθευτεί φθηνές πατάτες, ντομάτες κλπ.

Επίσης, είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν «ξεχαρβάλωσε» το μισό στράτευμα και παραπάνω, επειδή πιστεύει ότι αυτοί οι στρατιωτικοί συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα ο τουρκικός στρατός να έχει χάσει πολλούς έμπειρους στρατιωτικούς. Βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν. Θα δούμε την συνέχεια.

Ακόμα, είναι ξεκάθαρο ότι στο άρθρο που θα διαβάσετε δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να «μειωθεί» η Ελλάδα και να «ανεβεί» η Τουρκία.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να δούμε με αντικειμενικό τρόπο την εξέλιξη της γειτονικής χώρας

Η Τουρκία θέλει να έχει ένα ρόλο σημαντικό, σε αυτό τον διπολικό κόσμο. Για αυτό τον λόγο προωθεί το σχέδιο: Γαλάζια Πατρίδα. Την απόλυτη τουρκική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δηλαδή.

Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα». Με αυτό τον τρόπο, οι Τούρκοι στέλνουν τα μηνύματα τους, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Βέβαια, έχουμε συνηθίσει τις προκλήσεις, οπότε δεν μας προκαλούν εντύπωση οι διάφορες δηλώσεις και οι διάφορες διακλαδικές ασκήσεις, είτε αυτές είναι μεγάλες, είτε όχι. Δεν μας προκαλούν εντύπωση για δύο λόγους:

Α) Είναι συμβολικές, αν και παράγουν κάποια αποτελέσματα κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Ασκήσεις κάνει και ο ελληνικός στρατός όμως.

Β) Αποτελούν πάγια τακτική της Τουρκίας και της Ελλάδας αντίστοιχα, αν και εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα. Δεν βλέπουμε κάποιο νέο εδώ, αφού γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία.

Ας περάσουμε τώρα στο θέμα που μας ενδιαφέρει άμεσα και δεν είναι όπως θα καταλάβατε ήδη, η άσκηση των Τούρκων:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού κυρίως τύπου, στην Τουρκία αυτή την στιγμή υπάρχουν 100 εργοστάσια κρατικά και ιδιωτικά, παραγωγής στρατιωτικού/πολεμικού υλικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ερντογάν, η τουρκική αμυντική βιομηχανία, έχει παραγωγή αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να σημειωθεί ότι η δυνατότητα εξαγωγών είναι αξίας 2 δις δολαρίων, σύμφωνα με τον Ερντογάν πάντα.

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει σε εκδήλωση του κόμματος του Ερντογάν, ο Γιεσιλαντά από την Global Source Partners:

Συνηθίζαμε να καλύπτουμε το 80% των εξοπλιστικών αναγκών μας από το εξωτερικό. Τώρα παράγουμε τα δικά μας τυφέκια, drone, θωρακισμένα οχήματα κλπ. Εξοικονομούμε έτσι συνάλλαγμα και αναπτύσσουμε μια βιομηχανία που έχει εξαγωγικές δυνατότητες και μειώνει την εξάρτησή μας από το εξωτερικό.

Ανάλυση: Οι Τούρκοι μας αποκαλύπτουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση, να καλύπτουν το 80% των εξοπλιστικών τους αναγκών, μόνοι τους!!!!!

Καθόλου άσχημα θα πει κανείς. Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα, ούτε και μπορεί να αναλύσει όλες τις κινήσεις του Ερντογάν. Να δούμε πως θα εξελιχθούν οι αμερικανο-τουρκικές αλλά και οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

Τα σχόλια δικά σας

Photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.