• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επεισόδιο Τουρκίας/Ισραήλ – Ποιός ο κίνδυνος για την Ελλάδα όπως είχε τονίσει το el.gr (BINTEO)

Επεισόδιο Τουρκίας/Ισραήλ – Ποιός ο κίνδυνος για την Ελλάδα όπως είχε τονίσει το el.gr (BINTEO)

Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Ως εκ τούτου, μετά την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε με την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, η Τουρκία βάζει στο «τραπέζι» και άλλες διεκδικήσεις.

Όπως τονίζει η εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία επικαλείται δημοσίευμα της ισραηλινής «Jerusalem Post», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, θέλοντας να του τονίσει πως ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2 χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα για να φτάσει στην Ιταλία θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη.

ΑΡΑ: Ο αγωγός χρειάζεται ΚΑΙ την έγκριση της Τουρκίας, σύμφωνα πάντα με την Άγκυρα.

Εκτός αυτού, όπως αναφέρει το sigmalive.com, μετά τα ισραηλινά ΜΜΕ, και η Τουρκία επιβεβαιώνει τώρα την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα στα λεγόμενα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Το ισραηλινό σκάφος «Bat-Galim» ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου να εγκαταλείψει μία περιοχή, που, σύμφωνα με την Άγκυρα, αποτελούν «χωρικά ύδατα της ΤΔΒΚ» και την οποία έχει κηρύξει μονομερώς τεμάχιο η Κυπριακή Δημοκρατία, παραβλέποντας ότι ταυτόχρονα αποτελεί και τεμάχιο της ‘ΤΔΒΚ’, η οποία έχει παραχωρήσει μάλιστα και σχετική άδεια για έρευνες στην τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων. Λίγο μετά την προειδοποίηση πάντως, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», το ισραηλινό αεροσκάφος υπάκουσε και απομακρύνθηκε.

Κρίση λοιπόν μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, σύμφωνα με τον σχολιασμό διεθνών και ελληνικών ΜΜΕ. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τον Ελληνισμό στο τέλους οι εχθροί του τα βρίσκουν. Γι’ αυτό και η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί γρήγορα…

‘Άλλωστε, όπως είχαμε γράψει στο el.gr (ΕΔΩ): Τουρκικά ΜΜΕ σκιαγραφούν υπολογισμούς, με βάση τους οποίους, αν και το Ισραήλ διαπραγματεύονταν την ΑΟΖ της με την Τουρκία -και όχι με την Κύπρο- θα διασφάλιζε έλεγχο μεγαλύτερων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΦΩΤΟ video screenshot