Ενεργοποίησαν βάση κάτω από την γη – Οι άνθρωποι θα τα δουν «όλα» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Έρχονται «μαύρες μέρες» για τον πλανήτη...

Ενεργοποιείται ξανά, μετά από 15 χρόνια που παρέμεινε κλειστή, η ναυτική βάση Μουσκό 70 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης, από τις ένοπλες δυνάμεις της Σουηδίας, αποκάλυψε η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, την οποία επικαλείται το Sputnik.

Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα, έλαβε χώρα τελετή νέων εγκαινίων με το μουσικό σώμα του Πολεμικού Ναυτικού και παρέλαση, ακριβώς 50 χρόνια μετά τα αρχικά εγκαίνια της εγκατάστασης το 1969.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Πέτερ Χούλτκβιστ, απέδωσε την επιστροφή του Πολεμικού Ναυτικού στην υπόγεια αυτή βάση σε ζητήματα ασφαλείας.

«Είναι πιθανώς η μεγαλύτερη υπόγεια βάση του κόσμου. Εδώ έχουμε μια πολύ σημαντική και μοναδική πηγή που μπορούμε να αναπτύξουμε με διάφορους τρόπους», εξήγησε στην ομιλία του, σύμφωνα πάντα με το sputniknews.gr

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:

Αρχικά, μια δύναμη 100 ατόμων θα τοποθετηθεί στην ανανεωμένη βάση, η οποία παροπλίστηκε το 2004.

«Ο στόχος είναι να αυξήσουμε την ασφάλεια μέσα στο βουνό. Το βουνό είναι μια εντυπωσιακή εγκατάσταση και φαίνεται σοφό να την αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Γενς Νίκβιστ.

(…)

«Η κίνηση βασίζεται στους υπολογισμούς ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ισχυρά όπλα που απαιτούν το επίπεδο προστασίας που μόνο το Μουσκό μπορεί να προσφέρει», ανέφερε ο ανώτερος αναλυτής της Σουηδικής Αμυντικής Υπηρεσίας Έρευνας Νίκλας Γκράνχολμ, όπως ανέφερε ο Guardian.

Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται συχνά την «ρωσική απειλή».

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως απλά οι Σουηδοί πήραν εντολές, προκειμένου να ενεργοποιηθεί, η εν λόγω βάση που βρίσκεται υπό την γη.

Σε περίπτωση πολέμου οι άνθρωποι θα τα «δουν» όλα…

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...