Πρόταση για παγκόσμια συνεννόηση – Στο ίδιο «τραπέζι» οι «μεγάλοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι εξελίξεις μόνο στο el.gr...

Πανθομολογουμένως βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο αναφορικά με τις εξελίξεις στον πλανήτη. Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή, είναι πως τα δύο μεγάλα κέντρα εξουσία προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση.

  • Από την μία η αριστερόστροφη Νέα Τάξη, η οποία επηρεάζει το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι κτλ.), την κινεζική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κ.α..
  • Από την άλλη η εθνικοφιλελεύθερη Δεξιά, που ασκεί επιρροή στην Ρωσία, στην αμερικανική κυβέρνηση και σε μέρος της Κίνας, καθώς διαθέτει σημαντικές τράπεζες στην αχανή αυτή χώρα.

Οι δύο αυτές αντίπαλες γεωστρατηγικές κοσμοθεωρίες αποφάσισαν να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία, προκειμένου να επιτευχθεί παγκόσμια ειρήνη και να μην βγουν τα όπλα.

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία κίνηση που προκαλεί παγκόσμια αίσθηση, για όσους φυσικά δεν έχουν ακτινογραφήσει το παρασκήνιο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θέλουν να συμπεριλάβουν την Κίνα στις συνομιλίες που διεξάγουν με την Ρωσία για τα πυρηνικά όπλα, με σκοπό να βρεθεί κοινό έδαφος για ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κινεζική πλευρά σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πει «ναι».

«Δεδομένου ότι το απόθεμα των πυρηνικών όπλων της Κίνας αναμένεται να διπλασιαστεί την προσεχή δεκαετία, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να έχουμε αυτή την τριμερή συζήτηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Διάσκεψη για το Αφοπλισμό στη Γενεύη (Ελβετία) Ρόμπερτ Γουντ.

«Είναι προς το συμφέρον μας, και ειλικρινά προς το συμφέρον όλης της διεθνούς κοινότητας, να είναι η Κίνα στο τραπέζι των συνομιλιών με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για να μιλήσουμε όχι μόνο για ορισμένα πυρηνικά θέματα αλλά και για το δόγμα ασφαλείας και την στρατηγική ασφαλείας», πρόσθεσε.

Τα κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως η Κίνα μαζί με την Ρωσία έχουν συνεισφέρει αποφασιστικά στην επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σημειώνεται πως Αμερικανοί και Ρώσοι εκπρόσωποι συναντήθηκαν στις 19 Ιουλίου 2019 στη Γενεύη και στις 16 Ιανουαρίου στη Βιέννη, στην Αυστρία, στο πλαίσιο του “Στρατηγικού διαλόγου για την ασφάλεια”.

Θα γίνει λοιπόν προσπάθεια παγκόσμιας συνεννόησης, προκειμένου να «λυθούν» οι όποιες διαφορές στο «τραπέζι» της διπλωματίας και όχι στο πεδίο της μάχης, Δεν αποκλείεται συμφωνία ακόμα και για παγκόσμια συγκυβέρνηση.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι: Θα πετύχει το εγχείρημα;

ΦΩΤΟ Video Screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί