Έκκληση νατοϊκού ΥΠΑΜ: «Να μην ξεπεράσουμε τις κόκκινες γραμμές με τους Ρώσους»

Υπάρχουν και φωνές λογικής...

Ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Ρόμπερτ Κάλινακ έλαβε θέση ΚΑΤΑ της ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την ως «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να ξεπεραστεί.


Επέκρινε επίσης τους δυτικούς πολιτικούς ότι εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση για την ατζέντα τους.


Οι δηλώσεις του Κάλινακ ήρθαν αμέσως μετά τα σχόλια του Γάλλου Προέδρου Μακρόν σχετικά με την πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, που προκάλεσαν μια σειρά συγκρούσεις σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Τσεχία, η Φινλανδία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Τρεις χώρες της Βαλτικής -Λεττονία, Λιθουανία και Εσθονία- υποστήριξαν την ιδέα του Μακρόν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι εξέφρασε την υποστήριξή του στη συνέχεια, λέγοντας ότι «δεν είναι αδιανόητη η παρουσία νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία».

Ο Σλοβάκος υπουργός προειδοποίησε κατά της αποστολής στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την πιθανότητα κλιμάκωσης του πολέμου σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Τόνισε την ανάγκη για ειρηνική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.


Ακολούθησε ο Peter Pellegrini, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας, ο οποίος επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της Μπρατισλάβα να μην στείλει σλοβακικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί