• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δήλωση ΣΟΚ από τον πρώην υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Τουρκίας: «Θέλουν κουρδικό Κράτος – Η Τουρκία θα καταστραφεί» (ΦΩΤΟ)

Δήλωση ΣΟΚ από τον πρώην υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Τουρκίας: «Θέλουν κουρδικό Κράτος – Η Τουρκία θα καταστραφεί» (ΦΩΤΟ)

Τα λόγια του εν λόγω αξιωματούχου έχουν ειδικό βάρος λόγω του πόστου που κατείχε....

Προειδοποίηση σοκ χαρακτηρίζει το Sigmalive Κύπρου, την δήλωση του πρώην υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Εργκίν Σαϋγκούν, την οποία δημοσίευσε το Ιντερνετχαμπέρ και ισχυρίζεται μεταξύ άλλων πως μετά την καταστροφή του Ιράκ και της Συρίας, σειρά έχει η Τουρκία.

Όπως σχολιάζει το κυπριακό μέσο ενημέρωσης, «ο στρατηγός Σαϋγκούν δεν είναι μια απλή περίπτωση, αφού υπηρέτησε ως Β΄Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, ο οποίος είναι πιο ισχυρός από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αφού αυτός είναι που κρατάει τα σχέδια ενώ ελέγχει και τους μηχανισμούς του βαθέως κράτους. Δηλαδή, οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις του στηρίζονται σε στοιχεία και αξίζει να δοθεί προσοχή».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με αφορμή την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης (διαβάστε ΕΔΩ τι συμβαίνει επακριβώς), ανέφερε πως οι S-400 είναι ένα μικρό πρόβλημα και ότι υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να δοθεί προσοχή.

Φέρνοντας ως παράδειγμα το Ιράκ και τη Συρία και είπε ότι τα κράτη που είναι εχθρικά προς το Ισραήλ έχουν καταστραφεί και ότι «Στο τέλος αυτής της διαδρομής έρχεται η σειρά της Τουρκίας. Αυτό το λέω εκ βάθους καρδίας. Και είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό».

Δήλωσε, μεταξύ άλλων ο πρώην υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα πάντα με το Sigmalive Κύπρου:

«Για τις ΗΠΑ και τη Δύση στη Μέση Ανατολή υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα. Το ένα είναι το Ισραήλ και το άλλο οι ενεργειακές πηγές. Στη Μέση Ανατολή δεν υπάρχει κράτος φιλικό προς το Ισραήλ. Μπορούν όμως να δημιουργήσουν ένα. Το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Αυτό είναι αρκετό; Όχι, πρέπει να καταστρέψεις τους εχθρούς».

«Στο τέλος θα έλθει η σειρά της Τουρκίας. Αυτό το λέω εκ βάθους καρδίας. Και λυπάμαι γι’ αυτό. Όμως αυτή είναι η αλήθεια. Αν οι ΗΠΑ μας βλέπει ως εχθρούς, εγώ ως στρατιωτικός, ως στρατός πρέπει να αμυνθώ. Όμως μην περιμένετε να αμυνθώ κατά των ΗΠΑ με αμερικανικά όπλα. Αν πάρετε ένα οπλικό σύστημα από τις ΗΠΑ, δεν σας δίνουν τους πηγαίους κωδικούς. Οι ΗΠΑ τους κρατάει κρυφούς. Αυτό σημαίνει ότι όποτε θέλει μπορεί να κλειδώσει αυτά τα όπλα.»

Ο Σαϋγκούν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στο πάνελ που αφορούσε τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Turkish Heritage Organization, στην Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ: Sigmalive

Με πληροφορίες από Sigmalive, ΦΩΤΟ videoscreenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •