• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διαβάστε: Τραμπ και Νετανιάχου, «πετάνε» εκτός παιχνιδιού, τον Ερντογάν

Διαβάστε: Τραμπ και Νετανιάχου, «πετάνε» εκτός παιχνιδιού, τον Ερντογάν

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός γιγαντιαίου σιδηροδρόμου, ο οποίος θα συνδέει το Ισραήλ με τα αραβικά κράτη του κόλπου.

Με αυτό τον τρόπο, το Ισραήλ θα αναβαθμιστεί γεωπολιτικά, ενώ η Τουρκία που θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία στον αραβικό κόσμο, θα δεχθεί ένα πολύ σημαντικό πλήγμα.

Η Τουρκία, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τις χώρες του αραβικού κόλπου. Ο Νετανιάχου, προσπαθεί να αναβιώσει το όνειρο, για το Μεγάλο Ισραήλ.

Το σιδηροδρομικό πρόγραμμα για την ειρήνη, όπως το ονομάζουν οι ισραηλινοί, αποκαλύφθηκε στην Διεθνή Διάσκεψη Μεταφορών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ομάν, την Τετάρτη.

Ο ρόλος των ΗΠΑ

Ο Τραμπ, στηρίζει το όλο εγχείρημα και με αυτό τον τρόπο στέλνει το μήνυμα του στην Άγκυρα. Οι δύο χώρες, βρίσκονται σε κόντρα, αφού η λογική του Ερντογάν, έχει εκνευρίσει τους Αμερικανούς.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί το εξής:

Ο Ερντογάν προκειμένου να είναι σε θέσει να ασκεί πιέσεις, φροντίζει να κρατάει…ομήρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωση του Αμερικανού Πάστορα, τον οποίο οι Τούρκοι κρατούσαν στις φυλακές. Μετά από την ηχηρή παρέμβαση του Τραμπ, οι Τούρκοι τον απελευθέρωσαν.

Η συνέχεια του…Ισραηλινού ονείρου

Η σιδηροδρομική διασύνδεση με την Ιορδανία και με τις χώρες του αραβικού κόλπου, δεν είναι το μόνο έργο. Οι Ισραηλινοί κοιτάνε την Ευρώπη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Ποιος χρηματοδοτεί το μεγάλο αυτό έργο

Η αμερικανοεβραική οργάνωση AIPAC, χρηματοδοτεί το μεγάλο έργο και είναι φανερό ότι προσπαθεί να κάνει το Ισραήλ, ηγέτιδα δύναμη. Οι Ισραηλινοί, είναι φανερό ότι θέλουν να ελέγξουν τις Ισλαμικές χώρες, αλλά και την Τουρκία, η οποία εδώ και χρόνια ακολουθεί μια επεκτατική πολιτική.