Δεν θα σταματήσει εδώ η Τουρκία! «Συναγερμός» με σχέδιο ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ τουρκογενών

ΚΑΥΚΑΣΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ- ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οι μισθοφόροι είναι το αναλώσιμο προϊόν των πολέμων από την αρχαία ακόμα εποχή όταν οι περισσότερο πλούσιες χώρες  έψαχναν ικανά, καλά εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα στρατεύματα για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους ή απλά να πληρώσουν αδρά με αντάλλαγμα να μην υποστούν οι γηγενείς δυνάμεις τους απώλειες.

Η πρακτική, γνωστή και εφαρμόσιμη ακόμα και σήμερα από πολλές χώρες, είτε για να καλύψουν αριθμητικά προσωπικό που δεν έχουν είτε ως στρατιωτικές ομάδες που υπερασπίζονται κάποιον απολυταρχικό δικτάτορα, συνεχίζει να έχει τη σημασία της και αρκετές φορές συνδέεται και με μία γενικότερη μετακίνηση πληθυσμών.

Προσφιλής είναι η τακτική της εξαγοράς μισθοφόρων  από την Τουρκία από το 2016 και έπειτα, καθώς η χαοτική κατάσταση στη Συρία της επέτρεψε να στρατολογήσει χιλιάδες μισθοφόρους είτε από τους καταυλισμούς προσφύγων που είχαν καταφύγει στο έδαφός της λόγω του πολέμου, είτε πρώην πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο συνεργάζονταν στενά, κοινούς μαχαιροβγάλτες εκ των ισλαμιστών ανταρτών και φυσικά όλη την φτωχολογιά της Βόρειας Συρίας που ρημάχτηκε από τον εμφύλιο.

Εκμεταλλευόμενοι όλα τα παραπάνω, οι Τούρκοι στρατολόγησαν χιλιάδες Άραβες και τουρκομάνους, τους οποίους απέστειλαν πρώτα πάλι εντός της Συριάς κατά τις επιχειρήσεις τους στο Αφρίν και τη Βόρεια Συρία αλλά και στην Ιντλίμπ και μετά στην Λιβύη, για να μην εμπλακεί τακτικός τουρκικός στρατός και προκληθούν διεθνώς φανερά προβλήματα, τα οποία θα επέβαλλαν κανονική απομόνωση της Τουρκίας στη Διεθνή σκηνή. Συνολικά 14.000 μισθοφόροι αραβικής και τουρκομανικής εθνικότητας μεταφέρθηκαν στη Λιβύη όπου υπέστησαν αρκετές απώλειες κατά τη διάρκεια των μαχών.

Στη Συρία, οι μισθοφόροι και οι τζιχαντιστικές παρατάξεις που χρηματοδοτεί η Τουρκία, χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη των περιοχών που κατέλαβε η Τουρκία στη Βόρεια Συρία και το Αφρίν με την ασυδοσία να πρυτανεύει στις ενέργειές τους, ενώ όσες παρατάξεις εδρεύουν στην Ιντλίμπ χρησιμοποιούνται ως αντάρτικος στρατός κατά του Συριακού Στρατού.

Στον πρόσφατο πόλεμο των 44 ημερών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία χρηματοδότησε και  μετέφερε στο πεδίο της μάχης περί τους 3-4.000 μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη Συρία, οι οποίοι υπέστησαν βαριές απώλειες λόγω των πολύ έντονων επιχειρήσεων με πολλά πτώματα να μεταφέρονται πίσω στη Βόρεια Συρία για να ταφούν από τους οικείους τους. Η αποζημίωση για τις υπηρεσίες των νεκρών ήταν αρκετά γενναιόδωρη από το τουρκικό κράτος άλλωστε.

Ωστόσο, η Τουρκία δε θα σταματήσει εδώ καθώς σκοπεύει, με τη σύμφωνη γνώμη του δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν, Αλίγιεβ, να μεταφερθούν προς τις περιοχές που κατέλαβαν οι Αζέροι μετά τη συνθήκη ειρήνης με την Αρμενία, τους μισθοφόρους και τις οικογένειές τους . Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα κράτος 10 εκ. περίπου ανθρώπων αλλά οι περιοχές γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αναμένεται να προσελκύσουν εύκολα τους Αζέρους για μόνιμη κατοίκηση καθώς η περιοχή είναι πολύ δύσκολη. Για να ενισχυθεί με το μουσουλμανικό στοιχείο η περιοχή, θα εποικιστεί με τους ανθρώπους αυτούς από τη Συρία, πιθανότατα θα προτιμηθούν οι τουρκομανικής καταγωγής ώστε να μην αλλοιωθεί ο τουρκομανικός χαρακτήρας  του Αζερμπαϊτζάν.

Οι μισθοφόροι επομένως αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμοι, όχι μόνο ως βορά για τα πυροβόλα των αντιπάλων αλλά και σαν κοινότητες με τις οικογένειές τους αφού θα κληθούν να γεμίσουν τα κενά με την υπόσχεση να χτίσουν μία νέα ζωή στις περιοχές αυτές, αν και η φτώχια θα τους διακατέχει και εκεί.

Τα παραπάνω φυσικά δεν έχουν συμβεί ακόμα αλλά οι Αζέροι έχουν σκοπό να μεταφέρουν κόσμο στις περιοχές αυτές, ώστε να είναι πάρα πολύ δύσκολο στο μέλλον να επανακτηθούν οι περιοχές από τους Αρμένιους αλλά και θα σφίξει ο κλοιός γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που απέμεινε σε εκείνους. Αναλόγως έχει πράξει η Τουρκία και στο Αφρίν της Συρίας, το οποίο έχει καταλάβει, όπου, μετά την επιτυχή εκκαθάριση της περιοχής, προχωρά στην τουρκοποίησή της.

Η κλασική τουρκική τακτική του εποικισμού μετά από πόλεμο συνεχίζεται, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία αδιάρρηκτη συνέχεια μουσουλμανικών τουρκικών πληθυσμών, χρησιμοποιώντας πάντα όσους είναι πρόθυμοι να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Στην Κύπρο άλλωστε το ίδιο έκαναν. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τις πρακτικές τους, αφού αυτές δεν εμποδίζονται από κανένα και δεν καυτηριάζονται. Μέχρι να χτυπήσουν και την δική μας πόρτα, καθώς ήδη στο Αιγαίο έχουν μεταφερθεί μουσουλμάνοι, στους οποίους ανάμεσα βρίσκονται και τουρκογενείς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί