«Δεν παίρνουμε εντολές από αυτόν! Γιατί δεν θέλετε ειρήνη;;»: Πέφτουν μάσκες στις ΗΠΑ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις εντός των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος Ζελένσκι!

Σε ηχηρές δηλώσεις που προαναγγέλλουν σοβαρές εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό προβαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμμερίζοντας την στάση της πλειοψηφία των πολιτών στη Δύση που «έχει μπουχτίσει» από τη συνεχόμενη βοήθεια προς τους Ουκρανούς.

Ένας εξ αυτών είναι ο Αμερικανός γερουσιαστής, Μάικ Λι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα λάβει εντολές από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς ο Ουκρανός ηγέτης επισκέπτεται την Ουάσινγκτον σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστήριξη για περαιτέρω βοήθεια για να πολεμήσει τον Πούτιν.


«Άρα κανείς δεν θα μπορούσε να έχει νόμιμο λόγο να διαφωνήσει με τον Ζελένσκι; Μπορώ να σκεφτώ πολλούς νόμιμους λόγους», είπε ο Λι τη Δευτέρα, εν μέσω ταξιδιού του Ουκρανού προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν είναι δουλειά του Ζελένσκι να ανησυχεί για τα συμφέροντα της Αμερικής. Αλλά είναι δικιή μας – και δεν θα λάβουμε εντολές από αυτόν».

Η δήλωση του Λι ήρθε ως απάντηση σε μια ομιλία του Ζελένσκι νωρίτερα τη Δευτέρα, στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «εμπνέεται» από το Κογκρέσο των ΗΠΑ που καθυστερεί την έγκριση περισσότερης βοήθειας για την Ουκρανία.


Η βουλευτής των ΗΠΑ Marjorie Taylor Greene χρησιμοποίησε επίσης την επίσκεψη του Zelensky για να τονίσει την έλλειψη προθυμίας των ΗΠΑ να υποστηρίξουν μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Με τον Ζελένσκι στην πόλη και τα χρήματα της Ουκρανίας να τελειώνουν, γιατί κανείς στην Ουάσιγκτον δεν μιλάει για μια συνθήκη ειρήνης με τη Ρωσία;;… Απάντηση: Η Ουάσιγκτον θέλει πόλεμο, όχι ειρήνη».

Με τη σειρά του ο Γερουσιαστής JD Vance, περιέγραψε την επίσκεψη του Zelensky στις ΗΠΑ ως «ντροπή».

Για πρώτη φορά το κλίμα για τον Ουκρανό πρόεδρο στις ΗΠΑ θα είναι πολύ βαρύ, καθώς το μπλοκ στην αμερικανική βοήθεια συνεχίζεται και όλοι πλέον αναμένουν τις εξελίξεις στις εκλογές του 2024.

Ενδεχόμενη εκλογή του Τραμπ -που είναι το πιθανότερο σενάριο- θα έφερνε τα πάνω-κάτω στον πόλεμο της Ουκρανίας, κάτι που ο Πούτιν δείχνει να ξέρει και να περιμένει.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί