«Χωρίς τη Ρωσία δεν γίνεται»: Ύποπτο κάλεσμα από WEF! Τι ετοιμάζουν; vid

Στον δρόμο για την χουντο-ειρήνη τους θέλουν μαζί τους και τον Πούτιν.

«Η Ρωσία πρέπει πάσει θυσία να συμπεριληφθεί στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία».

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται τις τελευταίες ώρες, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των φετινών συζητήσεων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.


«Κατά κάποιο τρόπο, θα χρειαστεί να βρούμε έναν δρόμο για να συμπεριλάβουμε τη Ρωσία στη διαδικασία. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς η Ρωσία να έχει τον λόγο», δήλωσε ο Ιγνάσιο Κάσις σε συνέντευξη Τύπου στο Νταβός.


Πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι 83 χωρών συμμετέχουν στη συζήτηση για τη «φόρμουλα για την ειρήνη της Ουκρανίας» που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).


Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις προσπάθειες της Δύσης και του Κιέβου να προωθήσουν τη λεγόμενη φόρμουλα Ζελένσκι, δήλωσε ότι είναι προορισμένες να αποτύχουν καθώς οι διαπραγματεύσεις για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης είναι αδύνατες χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

«Αυτές είναι απλά συζητήσεις για χάρη των συζητήσεων», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για τις συνομιλίες για την Ουκρανία στο Νταβός.

«Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να έχει στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για προφανείς λόγους –εμείς δεν συμμετέχουμε. Χωρίς τη συμμετοχή μας, οι όποιες συζητήσεις στερούνται κάθε προοπτικής αποτελέσματος».

Ωστόσο προ ημερών ο Β. Πούτιν επανέλαβε πως η Ρωσία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για ειρηνευτικές συνομιλίες, αρκεί να γίνουν με τους δικούς της όρους.

Στη Μόσχα θεωρούν πως οι δυτικοί έχουν ήδη αρχίσει να πιέζουν το Κίεβο να δεχθεί μία «επίπονη ειρήνη», μετά και την παντελή απουσία στρατιωτικών νικών στο μέτωπο.

Πόσο κοντά είμαστε άραγε σε κάτι τέτοιο; Και γιατί τέτοιο μήνυμα-κάλεσμα στη Ρωσία εκπέμπεται μέσα από την κατεξοχήν διεθνιστική Σύνοδο του WEF;

απεμπε-EPA-KEYSTONE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί