• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χάνει και την Λιβύη η Τουρκία – Εκκενώνεται η Τρίπολη από 3000 καμήλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάνει και την Λιβύη η Τουρκία – Εκκενώνεται η Τρίπολη από 3000 καμήλες (ΒΙΝΤΕΟ)

H διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη ήταν τελικά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι συγκρούσεις των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ με τον στρατό της ισλαμικής κυβέρνησης και τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στην Λιβύη, γίνονται ολοένα και πιο σφοδρές.

Η πρωτεύουσα Τρίπολη εκκενώνεται λόγω του πολέμου που κλιμακώνεται.  Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Λιβύη, είναι η εικόνα από καραβάνι χιλιάδων καμήλων, οι οποίες οδηγήθηκαν σε άλλες, αφελέστερες περιοχές εκτός πρωτεύουσας!

Η εμπλοκή της Τουρκίας δείχνει να καταστρέφει και αυτή την χώρα, μετά την Συρία, καθώς η εκεχειρία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των δύο ηγετών, που δεν συμπεριλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Ντολμάμπαχτσε, τόνισε η τουρκική προεδρία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σε περίπτωση που ο Σάρατζ χάσει και την Τρίπολη, τότε τα πράγματα για την Τουρκία γίνονται σκούρα και σε αυτή την χώρα, ενώ το τούρκο-λιβυκό παράνομο μνημόνιο για κοινή ΑΟΖ εις βάρος της Ελλάδας θα παραπεμφθεί στις καλένδες.

ΦΩΤΟ video screenshot