Αύξηση 53,7% των ελληνικών εξαγωγών, προς την Αίγυπτο

Ιδιαίτερα αυξημένες και μάλιστα σε ποσοστό 53,7%, ήταν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο κατά το δωδεκάμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τα στοιχεία που προέρχονται από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, δείχνουν τη σημαντική αυτή δυναμική στη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά, καθώς και την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, που στηρίζονται σε πρόσφατες μελέτες της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς την Αίγυπτο κατά το έτος 2018 ανήλθε στο ποσό των 1,161 δισ. ευρώ, όταν το 2017 ήταν κατά πολύ χαμηλότερο και συγκεκριμένα της τάξεως των 755,51 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές εισαγωγές από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα, έφθασαν το 2018 τα 640,19 εκατομμύρια ευρώ, όντας αυξημένες κατά 15,3% έναντι του 2017, όταν τότε είχαν ανέλθει στα 555,45 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, κατά το έτος 2018, η Αίγυπτος κατατάσσεται 9η μεταξύ των κυριότερων αποδεκτών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, απορροφώντας ποσοστό 3,5% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, ενώ αντίστοιχα – από την άλλη πλευρά – κατατάσσεται 21η μεταξύ των προμηθευτριών χωρών της Ελλάδας, με μερίδιο 1,2% επί των συνολικών ελληνικών εισαγωγών.

photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.