• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επενδύσεις και εξωτερική πολιτική: Συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

Επενδύσεις και εξωτερική πολιτική: Συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

Στις ΗΠΑ ο Κ.Μητσοτάκης για μια επίσκεψη που θα συζητηθεί.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό την Τρίτη. Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Ο Κ.Μητσοτάκης ακολουθεί την φιλοσοφία του Τραμπ στα οικονομικά θέματα (φοροελαφρύνσεις) και όχι μόνο, αφού κάνει γρήγορες κινήσεις (έτσι ξεκίνησε την θητεία του και ο Τραμπ).

Εξωτερική πολιτική

Κυπριακό, Δυτικά Βαλκάνια και προσφυγικό είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες.

Επενδύσεις

Επίσης θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιη την προσπάθεια (του Κ.Μητσοτάκη) για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μιας και το περιβάλλον στην Ελλάδα πλέον είναι “γόνιμο”. Οι επενδύσεις θα φέρουν και πολλές νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος θα παραθέσει γεύμα στον Έλληνας πρωθυπουργό.

Ομογένεια

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με την ομογένεια και θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σημείωση: Ο Κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου. Στα πλαίσια της συνόδου θα συναντηθεί με τον Τραμπ, με τον Ερντογάν αλλά και με τον…. Ζάεφ. Μιλάμε για τρεις καυτές συναντήσεις.

Η αποκάλυψη των ημερών είναι η εξής: Για πρώτη φορά βλέπουμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό που έχει κοινά σημεία με τον Τραμπ. Ο Αλ.Τσίπρας δεν ακολουθούσε ίδια πολιτική με τον Αμερικανό πρόεδρο, ούτε στα οικονομικά θέματα, ούτε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όσον αφορά τις συναντήσεις με τον Ερντογάν και τον Ζάεφ δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά, καθώς είναι συναντήσεις περισσότερο τυπικού χαρακτήρα. Είναι σίγουρο όμως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην Κύπρο στον Ερντογάν και τις διαφωνίες του για την Συμφωνία των Πρεσπών στον Ζάεφ.

Photo:eurokinissi