• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά ισχύουν με την Ρωσία και τους S-400 στην Τουρκία και την… Κύπρο – Οι πρώτες εικόνες παράδοσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά ισχύουν με την Ρωσία και τους S-400 στην Τουρκία και την… Κύπρο – Οι πρώτες εικόνες παράδοσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν αποφασίζουν οι Τούρκοι - Τι περιμένει η Λευκωσία από την Μόσχα

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Η παράδοση των πρώτων τμημάτων του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, sτο φως της δημοσιότητας ήρθαν πλάνα από την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε στην Τουρκία από τη Ρωσία τμήματα των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Τα πρώτα τμήματα των S-400 έφτασαν στην αεροπορική βάση Μούρτεντ, κοντά στην Άγκυρα.

Κατά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η παράδοση εξαρτημάτων των συστημάτων αεράμυνας θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η Ρωσία μεταφέρει στην Τουρκία τους εντυπωσιακούς S-400, μετατρέποντας την γείτονα σε μια άτυπη πυραυλική βάση, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, όπως θα δείτε στον χάρτη:

Διεθνή ΜΜΕ

 Προφανώς οι Ρώσοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος, μιας και, δεν αποκλείεται, οι ρωσικοί πύραυλοι να διαθέτουν συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία θα δίνει, ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο στην Μόσχα.

Πόσο μάλλον αν η Τουρκία δράσει εκτός πλαισίου ρωσικών συμφερόντων.

Ή θεωρείτε πως ο Πούτιν, δίνει τους S-400 άνευ όρων και ορίων στην Τουρκία, ξεχνώντας την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον Νοέμβριο του 2015 ή το γεγονός πως η Τουρκία επιδεικνύει, διαχρονικά, ανέντιμη στάση στις διπλωματικές της σχέσεις;

Επιπλέον υπάρχει ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, βάσει των όσων ισχύουν διεθνώς, σε σχέση με την ευρύτερη χρήση και εγκατάσταση των S-400.

Αυτό προέκυψε από τις αναφορές στην πιθανότητα εγκατάστασης ή όχι των S-400 στην κατεχόμενη Κύπρο, κάτι που φέρεται να επιδιώκει η Τουρκία.

Η απόφαση, σχολιάζουν κυπριακά ΜΜΕ, δεν βρίσκεται στα χέρια της Τουρκίας αλλά της Μόσχας.

Στν Μεγαλόνησο αναφέρουν πως εάν η Μόσχα δεν βάλει βέτο σε μια τέτοια εξέλιξη, κάτι που μπορεί να συμβεί νομικά μέσω του συμβολαίου μεταξύ των δυο χωρών, τότε οι σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ρωσία απειλούνται με ρήξη.

Αναμένουμε λοιπόν…

ΦΩΤΟ: Διεθνή ΜΜΕ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •