Απόλυτη υπερδύναμη: Τα ρωσικά όπλα «απλώνονται» σε όλον τον πλανήτη

Διαβάζουμε στο sputniknews.gr

Στην ισχυροποίηση της ρωσικής θέσης στην παγκόσμια αγορά εξοπλισμών αναφέρθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς, όπως είπε, οι πωλήσεις όπλων έφτασαν φέτος στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε τη θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά εξοπλισμών και, μάλιστα, δήλωσε ότι ενδυναμώνεται παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την προσπάθεια παρεμπόδισης της Μόσχας μέσω επιβολής κυρώσεων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε, κατά τη συνάντηση με τη Ρωσική Επιτροπή για τη Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία με Ξένα Κράτη, πως οι πωλήσεις των ρωσικών όπλων σε ξένους αγοραστές συνεχίζουν να αυξάνονται και άγγιξαν τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια τη φετινή χρονιά. Ο σχετικός δείκτης, μάλιστα, παρουσίασε άνοδο κατά δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι θέσεις της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά εξοπλισμών ενισχύονται παρά τη σύσφιξη των κυρώσεων στο καθεστώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ως «αθέμιτος ανταγωνισμός» ενδεχομένως ορίζεται η προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσουν χώρες όπως η Τουρκία και η Ινδία ώστε να εγκαταλείψουν σχέδια για αγορά ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε, επίσης, τη «μεγάλη συμβολή» των εξειδικευμένων εκθέσεων για την προώθηση των εξαγωγών της Ρωσίας στον τομέα της άμυνας, όπως ήταν το forum «Army-2019», το Διεθνές Ναυτικό Αμυντικό Σόου στην Αγία Πετρούπολη και το αεροπορικό σόου «MAKS-2019».


Οι εκδηλώσεις, έτσι, επέτρεψαν στους ξένους πελάτες να δουν το νεότερο ρωσικό υλικό σε δράση, συμπεριλαμβανομένων τα Su-57 πέμπτης γενιάς, του ελικοπτέρου Mi-38T, του αντιπυραυλικού συστήματος της Viking στην τέταρτη γενιά, του τεθωρακισμένου αυτοκινήτου Tiger και πολλών άλλων.


Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, από τις εκθέσεις μόνο υπεγράφησαν συμβάσεις αξίας 560 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προκειμένου να διατηρηθεί η «υψηλή ζήτηση για ρωσικά στρατιωτικά προϊόντα», η χώρα πρέπει να βελτιώσει περαιτέρω τις μεθόδους εργασίας στον τομέα. καθώς και να εξετάσει την κατάσταση των περιφερειακών αγορών σε πραγματικό χρόνο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες και συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των ξένων πελατών.

Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στην «έγκαιρη και ποιοτική επισκευή και συντήρηση του εξοπλισμού», ζητώντας να εγκατασταθούν στο εξωτερικό περισσότερες εγκαταστάσεις που παράγουν ανταλλακτικά για ρωσικό υλικό, αλλά και επισκευών.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...