Αποκάλυψη: Ποια χώρα-έκπληξη βοήθησε τον Ερντογάν;

Ένα από τα πρόσωπα που «παίζουν» στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και όχι μόνο, είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Η Τουρκία είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τον αφανισμό, όταν «κατέρριψε» ρωσικό αεροσκάφος. Ο Πούτιν ήταν έτοιμος να “πατήσει το κουμπί”. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην συνέχεια ο Ερντογάν αντιμετώπισε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το θέμα ΡΩΣΙΑ

Οι Ρώσοι ήθελαν να έχουν λόγο στην περιοχή της Μεσογείου. Αντί να μπούνε στην διαδικασία να έρθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Άγκυρα, προτίμησαν να την χρησιμοποιήσουν. Η Τουρκία είδε επίσης όφελος.

Τι συμφέροντα έχουν οι Ρώσοι; Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ θα τροφοδοτούν με φυσικό αέριο ολόκληρη την Ευρώπη αν και εφόσον ολοκληρωθεί ο αγωγός EastMed. ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι Ρώσοι δεν θέλουν να χάσουν την Ευρώπη από πελάτη.

Αν το δει κανείς, είναι ξεκάθαρο: Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού, απειλή ρωσο-τουρκικού πολέμου, απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ρωσο-τουρκική συμμαχία.

Οι Ρώσοι καλύπτουν τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο και σύντομα στο Αιγαίο πιθανότατα. Η Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι ανήκει στην Δύση, οπότε είναι εχθρός της Ρωσίας.Δεν προχώρησαν οι διακρατικές συμφωνίες που είχε κάνει ο Κ.Καραμανλής με τον Β.Πούτιν γιατί οι δυτικοί έριξαν την τότε ελληνική κυβέρνηση και μετά μπήκαμε στα μνημόνια.

Ποιος λοιπόν βοήθησε τον Ερντογάν; Η Ελλάδα απέρριψε όλο το πακέτο συνεργασίας που μας έδωσαν οι Ρώσοι, οπότε οι Ρώσοι βρήκαν καινούργιο σύμμαχο στην περιοχή, ο οποίος παίρνει όλο το πακέτο.Βέβαια ο Ερντογάν έχει το πλεονέκτημα, αφού στις ΗΠΑ κυβερνά ο Τραμπ που ακολουθεί τα ιδεολογικά «χνάρια» του Πούτιν, οπότε δεν φοβάται τυχόν αμερικανικές συνέπειες.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...