• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποφασισμένος ο Πούτιν: Η Ρωσία αναπτύσσει νέα πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Αρκτική

Αποφασισμένος ο Πούτιν: Η Ρωσία αναπτύσσει νέα πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Αρκτική

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη του τελευταίου μοντέλου πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στο αρχιπέλαγος της Νόβαγια Ζεμλιά στην Αρκτική, μια στρατηγική περιοχή όπου η Μόσχα ενισχύει την παρουσία της σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια.

Τα συστήματα S-400 αναπτύχθηκαν στο αρχιπέλαγος αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τη Θάλασσα του Κάρα, σε αντικατάσταση των παλαιότερων S-300, ανακοίνωσε ο Στόλος του Βορρά, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το πέρασμα στους νέους S-400 αυξάνει σημαντικά τη ζώνη ελέγχου του εναέριου χώρου στην Αρκτική» από τον ρωσικό στρατό, υπογράμμισε ο Στόλος του Βορρά.

Η Ρωσία ενισχύει εδώ και χρόνια τις στρατιωτικές υποδομές της στην Αρκτική, όπου διαθέτει πολλές σύγχρονες βάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν με αυτάρκεια και νέα αεροδρόμια.

Το τελευταίο μοντέλο των συστημάτων S-400 έχει ήδη αναπτυχθεί στην Αρκτική στις περιοχές Μουρμάνσκ και Αρχανγκέλσκ, καθώς και στη δημοκρατία Σαχά, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

Η Αρκτική, εκτός από τα τεράστια αποθέματά της σε υδρογονάνθρακες, προκαλεί το ενδιαφέρον της Ρωσίας λόγω του Βορειοανατολικού Περάσματος, το οποίο ελπίζει να εκμεταλλευθεί στο μέλλον ως μια μεγάλη εμπορική οδό που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.

φωτο EUROKINISSI