• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από τις πρώτες μέρες του 2020 η Τουρκία «σύρεται» σε πόλεμο: Ο Ερντογάν στέλνει ισλαμιστές να πολεμήσουν στην Λιβύη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Από τις πρώτες μέρες του 2020 η Τουρκία «σύρεται» σε πόλεμο: Ο Ερντογάν στέλνει ισλαμιστές να πολεμήσουν στην Λιβύη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιμέτωπος σε μία άνιση μάχη με τον χρόνο έρχεται ο 'σουλτάνος'.

Και ενώ η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, είναι έτοιμη να πέσει στα χέρια του Στρατάρχη Χαφτάρ, στην Άγκυρα τρέχουν προκειμένου αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά να εισβάλλουν στο βορειοαφρικάνικο κράτος.

Τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται συγκεκριμένες οδηγίες από την τουρκική προεδρία αναφέροντας πως ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να στείλει το δυνατόν γρηγορότερα στρατό στη Λιβύη.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα Sabah σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για ψήφιση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση σχετικού νόμου που με τη μορφή κατ’επείγοντας θα δίνει το πράσινο φως για την αποστολή στρατευμάτων.

Μάλιστα ως επικρατέστερη ημερομηνία αναφέρεται η 2η Ιανουαρίου του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έλαβαν ειδοποίηση να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους.

Με το επίσημο αίτημα της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Τρίπολης να φτάνει και επίσημα στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα, δεν είναι καθόλου απίθανο οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης να κληθούν να ψηφίσουν μερικές μόνο ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου.

Η εφημερίδα Sabah τονίζει:

«Επομένως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να προσαρμόσουν αναλόγως το πρόγραμμά τους και να έτοιμοι να παρουσιαστούν στην ημέρα και την ημερομηνία που θα οριστεί»

.

Αυτούς θα στείλουν οι Τούρκοι στη Λιβύη

Ένα ειδικό τάγμα ισλαμιστών που μάχονται τον Άσαντ και τους Ρώσους στη Συρία πρόκειται να στείλει ως επί το πλείστον ο Ερντογάν στη Λιβύη.

Μάλιστα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ήδη οι πρώτοι Σύριοι μαχητές έχουν σταλεί στην Τρίπολη προκειμένου να πολεμήσουν δια λογαριασμό της Τουρκίας.

Για το παραπάνω σχέδιο των Τούρκων κάνουν λόγο και δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, όπως είναι η Independent.

«Οι τουρκικές αρχές ετοιμάζονται να στείλουν στρατεύματα και ναυτικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης εναντίον του Στρατάρχη Χαφτάρ, εν μέσω αναφορών ότι οι Σύριοι αντάρτες από την Άγκυρα θα είναι μεταξύ των στρατιωτών που έχουν εγκατασταθεί στην Τρίπολη»

(screenshot)

(φωτο:unsplash)