• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απειλείται πόλεμος με επίκεντρο την Τουρκία – Πούτιν και Τραμπ αναλαμβάνουν δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλείται πόλεμος με επίκεντρο την Τουρκία – Πούτιν και Τραμπ αναλαμβάνουν δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλιμακώνεται η ένταση...

Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις τουρκικές κινήσεις στην Συρία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο! Παράλληλα οι Ρώσοι στηρίζουν τον Άσαντ σε ένα «παιχνίδι» που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Τραμπ και Πούτιν στέλνουν ακόμα ένα μήνυμα πως μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναστείλουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους αριστερόστροφους διεθνιστές του Ο.Η.Ε., προκαλώντας πόλεμο με επίκεντρο την Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

Στις μέρες μας, ο αριστερόστροφος διεθνισμός της λεγόμενης Νέας Τάξης επιδιώκει την εγκαθίδρυση αριστερόστροφου παγκόσμιου κράτους, το οποίο θα καταργήσει τα σύνορα και θα επιβάλλει κεντρική παγκόσμια διοίκηση. Ένας μονοπολικός κόσμος, στον οποίο όλοι θα δίνουν «λογαριασμό».

Ωστόσο, η άνοδος της Ρωσίας του Πούτιν, ανέτρεψε αυτούς τους σχεδιασμούς. Η Μόσχα αρνείται να υπόκειται σε εξωτερικό έλεγχο, αντιδρώντας στην μονοπολικότητα που φαίνεται τελικά πως προωθεί η παγκοσμιοποίηση των διεθνιστών. Σε αυτή την θέση της, η Ρωσική Ομοσπονδία, βρήκε «σύμμαχο» τον, εξίσου, δεξιό, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση με τους εκπροσώπους της μονοπολικότητας στις ΗΠΑ (Χίλαρι, Ομπάμα, Ροκφέλερ, Σορος κτλ.). Η Εθνική Δεξιά που ενώνει τους δύο ηγέτες των βασικών υπερδυνάμεων στηρίζει, ως αντίβαρο στην παγκοσμιοποιητική πολιτική, την διατήρηση των συνόρων και την αύξηση της δεξιάς επιρροής στην γεωστρατηγική σκακιέρα του πλανήτη.

Ως εκ τούτου, Τραμπ και Πούτιν αναλαμβάνουν δράση και στην Συρία. Στην Άγκυρα θα βρεθεί ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Συρία Τζιμ Τζέφρι για συζητήσεις, ενώ ο «Τσάρος» βρίσκεται πίσω από τον Άσαντ. Όποιος και να βγει «νικητής»κερδισμένο θα βγει το δεξιό στρατόπεδο.

«Τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση στο Ιντλίμπ. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία πρέπει να σταματήσουν. Έστειλα τον Τζιμ Τζέφρι στην Άγκυρα για να συντονίσει τα βήματα που θα απαιτηθούν για να απαντηθεί η αποστεροποιητική επίθεση. Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», έγραψε ο Μάικ Πομπέο στο Twitter.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος έχει από πίσω του τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλ. Πούτιν, δείχνει να αψηφά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο συριακός στρατός του καθεστώτος Άσαντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των “τουρκικών κατοχικών δυνάμεων” που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να σταματήσουν την προέλαση των συριακών δυνάμεων προς το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα για κλιμάκωση της βίας στη συριακή επικράτεια με την αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπιού, καθώς συρορωσικές δυνάμεις αποσπούν εδάφη από τους αντάρτες.

Νωρίτερα την Τρίτη ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας τα αντίποινα των τουρκικών δυνάμεων.

Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας. Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πολλαπλάσιες απώλειες των Σύρων. 

ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •