• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις προαναγγέλλει η Μόσχα

Απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις προαναγγέλλει η Μόσχα

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «τσίρκο» και προγεγραμμένη ιστορία την απόφαση της ΕΕ να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Ναβάλνι.

Με απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ προειδοποιεί η Ρωσία, τονίζοντας, μάλιστα, ότι ίσως να είναι ασύμμετρη.

Η Μόσχα θα βρει τρόπο να απαντήσει στις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις και δεν θα υπάρξουν συνέπειες, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

Πρόσθεσε ότι η απάντηση της Μόσχας στις ενέργειες των Βρυξελλών ίσως είναι ασύμμετρες.


Ωστοσο, ο Τσιζόφ συνέχισε λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα πάει τόσο μακριά όσο μία διακοπή των δεσμών με την ΕΕ.

Τη Δευτέρα, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχετικά με τον αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η διαδικασία απόφασης σχετικά με τις κυρώσεις θα πάρει πιθανόν και μία εβδομάδα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε «υποκριτική» την απόφαση της ΕΕ τονίζοντας ότι στερείται οποιασδήποτε λογικής.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμώντας ότι οι προσπάθειες ξένων χωρών να χρησιμοποιήσουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν έχουν καμία ελπίδα να επιτύχουν.

ΠΗΓΗ: Sputnik