Ανατροπή με Τουρκία: Έτσι τελειώνει η προσέγγιση με την Ρωσία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι βγήκαν μπροστά και σε τι αποσκοπούν.

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Έρντογάν, έχει επιλέξει τον δρόμο συνεργασίας με την Ρωσία, τόσο σε γεωπολιτικό, όσο και σε γεωοικονομικό επίπεδο (διαβάστε ΕΔΩ).

Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης (Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.) δεν μένουν φυσικά με σταυρωμένα τα χέρια και επιδιώκουν την πολιτική ανατροπή του τούρκου ηγέτη.

Πολλοί κάνουν λόγο για «πρώιμο στάδιο» μίας μικρής έντασης «τουρκικής άνοιξης».

Ως επίρρωση αυτής της κατάστασης παρουσιάζεται η παραίτηση δεκάδων χιλιάδων μελών του ερντογανικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας.

Μεταξύ των παραιτηθέντων  βρίσκονται πρώην υπουργοί και βουλευτές.

Όπως σημειώνεται, στοχεύουν στην διαμόρφωση πολιτικών παρατάξεων, όπως εκείνες των πρώην «συντρόφων» του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν, τα «αποκαλυπτήρια» των οποίων αναμένονται εντός του 2019.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και ο πρώην “τσάρος” της τουρκικής οικονομίας έχουν ήδη παραιτηθεί από το κόμμα του «Σουλτάνου», ανατρέποντας το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία. Είχαν πάρει δε, ανοικτή θέση εναντίον της κυβέρνησης λόγω της απόφασης του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσει τις εκλογές της Κωνσταντινούπολης, όπου κέρδισε ο ελληνικής καταγωγής, νέος εκλεκτός των παγκοσμιοποιητών, Ιμάμογλου.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Έθνος» που επικαλείται τουρκικές πηγές:

«Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο (της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου), η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Sözcü υποστηρίζει ότι περίπου… 60.000 άτομα έχουν ήδη παραιτηθεί από το AKP, η συνοχή του οποίου πλέον τρίζει υπό το βάρος των νέων παρατάξεων που εμφανίζονται να προετοιμάζουν οι Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν. Σε περίπου 60.000 υπολογίζει τις παραιτήσεις των τελευταίων μηνών (όσες ακολούθησαν έπειτα από τις καταστροφικές για το AKP δημοτικές εκλογές του 2019) και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα BirGün.

Σε ανάλογο πνεύμα, ο ιστοχώρος Odatv κάνει επίσης λόγο για μπαράζ παραιτήσεων στελεχών, επικαλούμενος μάλιστα και τις δηλώσεις παραιτηθέντων, άλλοι από τους οποίους καταγγέλλουν ότι το AKP έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές αρχές του και άλλοι ότι εκείνο έχει πια καταστεί «οικογενειακή επιχείρηση» στην υπηρεσία του Ερντογάν».

Μάλιστα, ενώ το κόμμα Ερντογάν κυβερνά αδιαλείπτως από το 2002, για πρώτη φορά, δημοσκοπήσεις, δείχνουν το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), στο οποίο ανήκει ο Ιμάμογλου, να έρχεται, για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, πρώτο με ποσοστά που προσεγγίζουν το 31%.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ και στην Ελλάδα, δείχνουν όλο και περισσότερους τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες να ζητούν άσυλο στην χώρα μας και σε άλλα κράτη, προκειμένου να «συγκινηθεί» η παγκόσμια κοινή γνώμη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οργιάζουν πλέον τα σενάρια στην Τουρκία. Άλλοι «βλέπουν «πρόωρες εκλογές», άλλοι ανασχηματισμό και άλλοι «βαθιά πολιτική κρίση».

Πώς θα απαντήσει ο “Σουλτάνος” σε αυτές τις κινήσεις; Θα προχωρήσει σε κατασταλτικές κινήσεις ή θα επικαλεστεί μια ακόμη… συνωμοσία εναντίον του σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την βάση των υποστηρικτών του κόμματος του;

Ένα είναι το σίγουρο: Όπως το el.gr είχε προβλέψει, οι διεθνιστές της Δύσης «ονειρεύονται» την αντικατάσταση του Ενρτογάν, προκειμένου να σταματήσει άμεσα, η προσέγγιση με την Ρωσία, η οποία αποτελεί πλήγμα στην πολιτική του ΝΑΤΟ.

Θυμηθείτε:

Η Νέα Τάξη θέλει πίσω την Τουρκία – Αποκάλυψη στην Deutsche Welle (ΦΩΤΟ)

φωτο eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...