Αμερικανός ΥΠΕΞ προς Κίνα: Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε!!!!

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μαικ Πομπέο, είπε στους πολίτες ότι δεν πρόκειται να δεχθούν σοβαρές συνέπειες, από τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Κίνα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το RT (Russia Today), ο Πομπέο καθησύχασε τους Αμερικανούς και τους είπε ότι τα αποτελέσματα του εμπορικού πολέμου, θα είναι καλά για αυτούς.

Αρκετοί Αμερικανοί επιχειρηματίες, το τελευταίο διάστημα εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την συνεχιζόμενη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Οι Κινέζοι απάντησαν με την επιβολή δασμών σε αμερικανικά εξαγωγικά προϊόντα.

Τι δήλωσε ο Πομπέο στο Fox News, εχθές

Αν η Κίνα θέλει να έχει λόγο στην Παγκόσμια οικονομία, θα πρέπει να σέβεται τους διεθνείς κανόνες του εμπορίου και να μην τους παραβαίνει. Οι εργαζόμενοί μας, ζητάνε αυτά που αξίζουν.

Οι Κινέζοι μούδιασαν από την νέα επιβολή δασμών, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα (δασμοί ύψους 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. Δολαρίων)
Επίσης τέθηκαν σε ισχύ και τα κινεζικά αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα, αξίας 60 δισ. δολαρίων.

Μέχρι στιγμής οι Αμερικάνοι έχουν επιβάλει (συνολικά) δασμούς σε εισαγωγές (από την Κίνα) αξίας 250 δισ. δολαρίων και η Κίνα έχει απαντήσει με δασμούς σε προϊόντα αξίας 110 δισ. δολαρίων.

Οι Αμερικάνοι θέλουν να κερδίσουν αυτό τον πόλεμο και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του Πομπέο, ο οποίος είπε ότι:

Η Κίνα ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ, πριν από πολλά χρόνια. Η διαφορά με το παρελθόν, είναι ότι πλέον υπάρχει μια αμερικανική διοίκηση, η οποία δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε.

Η Λευκή Βίβλος των Κινέζων

Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εμπλέκονται σε “εμπορικό εκβιασμό” κι εκφοβίζουν άλλες χώρες προκειμένου να τις υποτάξουν στην θέλησή τους, μέσω της υιοθέτησης μέτρων, όπως, η επιβολή δασμών, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το κινεζικό πρακτορείο επικαλείται μία λευκή βίβλο που εξέδωσε το Πεκίνο, λίγες ώρες μετά την εκατέρωθεν επιβολή νέων δασμών εισαγωγής προϊόντων.

Στην λευκή βίβλο επισημαίνεται ότι η Κίνα προσπάθησε να επιλύσει το πρόβλημα που προκλήθηκε, προς όφελος και των δύο πλευρών και επί τη βάσει κοινών συμφερόντων.

Ωστόσο, η νέα αμερικανική κυβέρνηση “έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της και συνήθως προκαλεί την Κίνα” με συνέπεια την κλιμάκωση της έντασης των διαφορών.

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...