Αλλαγή εποχής!! Τι έκαναν για πρώτη φορά Ρωσία και Κίνα;;

Δολάριο τέλος!!

Η αποδολαροποίηση παίρνει σάρκα και οστά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ασία!!

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 21 Δεκεμβρίου με τον Κινέζο ομόλογό του, Li Qiang, ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin ανακοίνωσε περιχαρής ότι τα δυτικά νομίσματα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί πλήρως για το εμπόριο Ρωσίας-Κίνας, καθώς σχεδόν όλες οι πληρωμές μεταξύ των χωρών γίνονται πλέον σε ρούβλια και γιουάν.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στο Πεκίνο για μια προγραμματισμένη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Κίνας.

«Συνεχίζουμε να αυξάνουμε το μερίδιο των εθνικών νομισμάτων στους αμοιβαίους διακανονισμούς. Εάν το 2020 αυτό το ποσοστό ήταν περίπου 20%, τότε φέτος έχουμε ουσιαστικά απαλλαγεί εντελώς από τα νομίσματα τρίτων χωρών σε αμοιβαίους διακανονισμούς», αποκάλυψε ο Mishustin.

Τόνισε επίσης την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων, υπενθυμίζοντας ότι ένα κοινό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε στη Σαγκάη τον Μάιο προσέλκυσε περισσότερους από 1.500 επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες.

«Δημιουργούμε άνετες συνθήκες για την εργασία των εμπορικών εταιρειών στη ρωσική και την κινεζική αγορά. Έχουμε μια εκτενή κοινή ατζέντα», δήλωσε ο Mishustin.

Από την πλευρά του, ο Li Qiang επεσήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου συνεχίζει να βρίσκεται σε άνοδο και γίνεται όλο και πιο σημαντική στο πλαίσιο της «παγκόσμιας αναταραχής».

Η Ρωσία και οι σύμμαχοί της άρχισαν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά νομίσματα στο αμοιβαίο εμπόριο αφού οι κυρώσεις ουσιαστικά αρνήθηκαν την πρόσβαση της Μόσχας στο δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εθνών καταφεύγει επίσης σε διακανονισμούς σε εθνικό νόμισμα στο εμπόριο, απορρίπτοντας το άλλοτε «σίγουρο» δολάριο.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί