Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται το θρίλερ με πόλεμο ανακοινώσεων Gazprom-Siemens Energy

Τι απάντησε η Gaprom στη Siemens Energy που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι από χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδος δεν έχει λάβει μέρος σε εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 και ότι δεν έχει λάβει και κάποιο αίτημα παροχής τεχνικής υποστήριξης.

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων από Gazprom και Siemens Energy για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, τον οποίο κρατά κλειστό ο ρωσικός κολοσσός, επικαλούμενος από χτες τεχνικό πρόβλημα εξαιτίας διαρροής λαδιού.

Η Siemens Energy ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι από χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδος δεν έχει λάβει μέρος σε εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ενώ δεν έχει λάβει και κάποιο αίτημα παροχής τεχνικής υποστήριξης από τη ρωσική Gazprom.

Πριν λίγη ώρα, όμως, η Gazprom, απαντώντας ουσιαστικά στη Siemens Energy, ανέβασε στο Telegram νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η Siemens συμμετέχει στις εργασίες επισκευής σύμφωνα με την τρέχουσα σύμβαση, εντοπίζει δυσλειτουργίες και υπογράφει πράξη για τον εντοπισμό διαρροών λαδιού, προσθέτοντας, ότι είναι έτοιμη να τις επιδιορθώσει. Η ανάρτηση καταλήγει τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμιά επισκευή.

Μάλιστα, η Gazprom δημοσιεύει στο Telegram και φωτογραφία στην οποία φαίνεται στέλεχος της Siemens Energy  να συνομιλεί με στελέχη της Gazprom.

(από imerisia. gr / photo: scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί