Φρίκη στο Κολοράντο: 190 πτώματα βρέθηκαν στοιβαγμένα και σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών

Μετά τον εντοπισμό σχεδόν 200 πτωμάτων στοιβαγμένων και σε αποσύνθεση σε ένα γραφείο τελετών στο Κολοράντο, νομοθέτες προτείνουν την αναθεώρηση των κανονισμών για τα γραφεία τελετών, που απέτυχαν να αποτρέψουν μια σειρά από φρικιαστικές περιπτώσεις – από την πώληση ανθρώπινων μελών μέχρι και την παράδοση ψεύτικης στάχτης.

Οι σοκαριστικές υποθέσεις σε γραφείο τελετών στο Κολοράντο, έχουν προκαλέσει σοκ σε εκατοντάδες οικογένειες. Πολλοί έμαθαν ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους δεν βρίσκονταν στις στάχτες που τελετουργικά σκόρπισαν ή κρατούσαν με ευλάβεια για χρόνια, αλλά αντίθετα ότι αποσυντέθηκαν σε ένα κτίριο ή, σε μια περίπτωση, ακόμα και στο πίσω μέρος μιας νεκροφόρας.

Το θέμα ώθησε τους πολιτειακούς νομοθέτες να παρουσιάσουν τη Δευτέρα (04.03.2024) ένα διακομματικό νομοσχέδιο που θα εφαρμόσει τις πρώτες απαιτήσεις αδειοδότησης του Κολοράντο για να γίνει κάποιος διευθυντής γραφείου κηδειών, φέρνοντας τους κανόνες αδειοδότησης σε ευθυγράμμιση με όλες τις άλλες πολιτείες.


Το νομοσχέδιο θέτει επίσης απαιτήσεις για άλλες θέσεις εργασίας του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των βαλσαμωτών και των αποτεφρωτών.

“Πάρα πολλές οικογένειες του Κολοράντο χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την αποτρόπαια και απαράδεκτη πραγματικότητα ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων είχαν κακομεταχειριστεί, χαθεί, φροντιστεί ακατάλληλα, πωληθεί …”, δήλωσε ο Δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής Ντίλαν Ρόμπερτς, ένας από τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, σε συνέντευξη Τύπου.

“Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι υπεύθυνοι των γραφείων τελετών δεν απαιτείται να έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο. Εάν το νομοσχέδιο περάσει, για την άδεια θα απαιτείται έλεγχος ιστορικού, πτυχίο στην επιστήμη των νεκροτομών, εξετάσεις και μαθητεία.

Τον Φεβρουάριο, λίγους μήνες μετά τον εντοπισμό 190 πτωμάτων σε ένα μολυσμένο από κοριούς γραφείο τελετών δύο ώρες νότια του Ντένβερ, βρέθηκε ένα ακόμη πτώμα μέσα σε μια νεκροφόρα, σκεπασμένο με κουβέρτες, και ανακαλύφθηκε μόνο επειδή ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών υπέστη έξωση. Η γυναίκα είχε πεθάνει στα 63 της χρόνια από Αλτσχάιμερ και ο σύζυγός της είχε επιλέξει το γραφείο τελετών επειδή ήταν φίλοι με τον υπεύθυνο.

Όταν ο σύζυγος έμαθε ότι το σώμα της εκλιπούσας συζύγου του είχε αφεθεί στο φορείο μιας νεκροφόρας και ότι του είχαν δώσει τις στάχτες κάποιου άλλου, προσπάθησε να κρατηθεί δυνατός για τα δύο νεαρά ενήλικα παιδιά τους.

(με πληροφορίες από newsit. gr – Guardian / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί