Φρίκη στις ΗΠΑ: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί αφού τον «έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί»

Τα μέλη της οικογένειας ενός πρώην κρατουμένου της Τζόρτζια που βρέθηκε νεκρός σε ένα βρώμικο κελί φυλακής ανέφεραν ότι «δεν είναι κατάλληλο ούτε για ένα άρρωστο ζώο», τον «έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί» και ζητούν ποινική έρευνα για τον θάνατό του και το κλείσιμο της συγκεκριμένης φυλακής της κομητείας Fulton όπου στεγαζόταν.

Ο Lashawn Thompson, 36 ετών, για τον οποίο τα μέλη της οικογένειας είπαν ότι έπασχε από σχιζοφρένεια, πέθανε σε ένα κελί στην ψυχιατρική πτέρυγα μίας από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας με έδρα την Ατλάντα . Πέθανε στις 13 Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του για πλημμέλημα, δήλωσε ο οικογενειακός δικηγόρος Μάικλ Χάρπερ.

Ο Χάρπερ μαζί με τα μέλη της οικογένειας, παραβρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη για να συζητήσει την υπόθεση και να απαιτήσει δράση. Ο αδερφός του θύματος, Brad McCrae, είπε για τον αδελφό του ότι φοίτησε στο γυμνάσιο στη Φλόριντα και του άρεσε η μουσική, ο χορός και η μαγειρική.

«Ήταν ένα παιχνιδιάρικο άτομο», είπε ο McCrae. «Ήταν καλός άνθρωπος. Δεν του άξιζε αυτό».

O Χάρπερ είπε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για έναν ψυχικά άρρωστο κρατούμενο να μείνει μόνος στη φυλακή, να τον εγκαταλείψουν για να πεθάνει.

«Αυτό είναι ασυγχώρητο και αξιοθρήνητο», πρόσθεσε. «Το ιατρικό προσωπικό και οι αξιωματικοί τον είδαν να επιδεινώνεται τις τελευταίες εβδομάδες πριν πεθάνει. Δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν. Τίποτα. Τον βρήκαν νεκρό στο κελί του, ξαπλωμένο εκεί, μολυσμένο από κοριούς και ψείρες, και αυτό τον σκότωσε».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί