Φρίκη στην Αυστραλία: Αγνοούμενος ψαράς βρέθηκε μέσα σε κροκόδειλο

Τα λείψανα ενός 65χρονου άνδρα που εξαφανίστηκε ενώ ψάρευε με φίλους του στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, εντοπίστηκαν μέσα σε έναν κροκόδειλο

Ο Kέβιν Ντάρμοντι εθεάθη για τελευταία φορά στο Kennedy’s Bend -ένα γνωστό βιότοπο κροκοδείλων του θαλασσινού νερού σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Κουίνσλαντ- το Σάββατο.

Μετά από διήμερη έρευνα στην περιοχή, η αστυνομία έκανε ευθανασία σε δύο μεγάλους κροκόδειλους και έτσι εντόπισε μέρη ανθρώπινου σώματος. Τα λείψανα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αλλά η αστυνομία έκανε λόγο για «τραγική κατάληξη» στις έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου.

Ο Ντάρμοντι ήταν ένας έμπειρος ψαράς και γνωστό μέλος της κοινότητας στο Cape York. Οι δύο κροκόδειλοι, που είχαν ύψος 4,1 μέτρα και μήκος 2,8 μέτρα, πυροβολήθηκαν τη Δευτέρα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο που ο άτυχος ψαράς εθεάθη για τελευταία φορά.

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν μέσα μόνο σε ένα από τα ερπετά, αλλά οι αξιωματικοί της άγριας ζωής πιστεύουν ότι και τα δύο συμμετείχαν στο άγριο περιστατικό. Οι ψαράδες που ήταν μαζί με τον Ντάρμοντι εκείνη τη στιγμή δεν είδαν την επίθεση, αλλά ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκαν ένα δυνατό παφλασμό. «Έτρεξα κάτω… αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, βρήκα μόνο τις σαγιονάρες του στην όχθη και τίποτα άλλο», είπε ο φίλος του Τζόν Πέιτι στο Cape York Weekly.

Οι κροκόδειλοι είναι συνηθισμένοι στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας, αλλά οι επιθέσεις είναι σπάνιες. Ο θάνατος του Ντάρμοντι είναι μόλις η 13η θανατηφόρα επίθεση στο Κουίνσλαντ από τότε που ξεκίνησε η τήρηση αρχείων, δηλαδή από το 1985.

Το 2017, μια ηλικιωμένη γυναίκα που χάθηκε στο Πορτ Ντάγκλας πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από κροκόδειλο. Ένα χρόνο πριν, μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από έναν κροκόδειλο στο Εθνικό Πάρκο Daintree. Από την απαγόρευση του κυνηγιού το 1974, ο πληθυσμός των κροκοδείλων του Κουίνσλαντ έχει ανακάμψει μετά το ιστορικό χαμηλό των περίπου 5.000 ζώων σε περίπου 30.000 σήμερα.

Μια έκθεση του 2019 κατέληξε οτι κατά μέσο όρο 1,7 ενήλικες κροκόδειλοι ζουν σε κάθε χιλιόμετρο του ποταμού που ερευνήθηκε. Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του Κουίνσλαντ, οι «προβληματικοί κροκόδειλοι» απομακρύνονται από περιοχές όπου απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, αποφασίζεται να υποβληθούν σε ευθανασία.

Αυτοί οι αριθμοί μειώνονται από τη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας (NT), η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων κροκοδείλων στον κόσμο με περίπου 100.000 ερπετά. Παρά τις εκστρατείες ασφαλείας γύρω από τα ποτάμια, σημειώνονταν κατά μέσο όρο 1-2 θάνατοι από επιθέσεις κροκοδείλων στην Επικράτεια κάθε χρόνο από το 2005, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε σημειωθεί κανένας από το 2018.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί