Η Ουκρανία θα διπλασιάσει τον αριθμό των συνοριοφυλάκων στα σύνορά της με τη Λευκορωσία για να αποτρέψει τυχόν απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι.
Μετανάστες που έχουν παγιδευτεί στη Λευκορωσία έκαναν πολλαπλές απόπειρες να εισέλθουν στην Πολωνία – κράτος μέλος της ΕΕ – κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε σήμερα η Βαρσοβία, ανακοινώνοντας ότι ενίσχυσε τα σύνορα με επιπλέον δυνάμεις.
Η Ουκρανία, η οποία δεν είναι κράτος μέλος της Ένωσης, έχει σύνορα με τη Λευκορωσία που εκτείνονται σε μήκος 1.084 χλμ.
Ο Μοναστίρσκι είπε ότι η εθνοφρουρά και η αστυνομία θα συμμετάσχουν στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.
«Κινητές ομάδες… θα κινούνται κατά μήκος των συνόρων για τον εντοπισμό παράνομων συνοριακών διελεύσεων», είπε σε τηλεοπτική ενημέρωση μετά το τέλος της συνεδρίασης του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας στο οποίο προήδρευσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο γραμματέας του συμβουλίου, Ολέσκι Ντανίλοφ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κατάσταση στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία ήταν το κύριο θέμα της συνεδρίασης.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λαβρόφ: Η υπόθεση Έπσταϊν έβγαλε στη φόρα τον καθαρό σατανισμό των Δυτικών ελίτ
- Επικός Τραμπ: Τι είπε για το σόου του Bad Bunny στα ισπανικά στο Super Bowl, vid
- Μήνυμα Γ. Γεραπετρίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
- Πόλεις στη Σελήνη και τον Άρη τα αμέσως επόμενα χρόνια θέλει ο Μασκ
- Ισπανία: Ενίσχυση της Δεξιάς σε τοπικές εκλογές – Πανωλεθρία για τους σοσιαλιστές, νίκη της Κεντροδεξιάς
- Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Καλλιθέα: Αγωνία για το 2χρονο κοριτσάκι που έπεσε σε συντριβάνι και τραυματίστηκε σοβαρά
- Νέο σοκ στην Ινδία: 22χρονος πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία ενώ έπαιζε διαδικτυακό παιχνίδι
- Σ. Ζαχαράκη: Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό αποτελεί σταθερή και διαχρονική προτεραιότητα
- Νίκη Τακαΐτσι στην Ιαπωνία: Αλματώδη άνοδο στο χρηματιστήριο του Τόκιο









