Φόβος ρωσικής εισβολής: Η Ουκρανική Βουλή ενέκρινε «πολεμικό προϋπολογισμό»- Ενίσχυση της ασφάλειας της Μαριούπολης

Η ουκρανική Βουλή ενέκρινε το απόγευμα της Τετάρτης έκτακτο «πολεμικό προϋπολογισμό».

Επιπλέον, η Βουλή της χώρας ενέκρινε κονδύλια για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ρωσικής παρέμβασης εντός των συνόρων της.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό μέσο Newsweek αναφέρει ότι επίκειται ρωσική εισβολή εντός των επομένων 48 ωρών.

Την ενίσχυση της ασφάλειας της Μαριούπολης, μιας μεγάλης πόλης που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία περιοχή του Ντονμπάς, ανακοίνωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα.

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, Κίριλο Τιμοσένκο, είχε συνομιλίες νωρίτερα σήμερα με τους επικεφαλής των τοπικών διοικήσεων και των δημάρχων με αντικείμενο την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλο το ουκρανικό έδαφος, εκτός από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν λεπτομερώς τα σχέδια δράσης τους υπό διάφορες καταστάσεις, την οργάνωση της δουλειάς των νοσοκομείων, τις ενέργειες των στρατιωτικο-πολιτικών διοικήσεων στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ και την ενίσχυση της ασφάλειας της Μαριούπολης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Ζελένσκι είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τις ενέργειες της Ρωσίας αλλά τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εξέλιξη.

photo vid screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί