«ΦΩΤΙΑ» στην Υπερδνειστερία: «Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν ΕΠΙΘΕΣΗ», λένε οι Ρώσοι

Διαψεύδουν οι κατατρομαγμένοι Μολδαβοί... Όλο και πιο κοντά σε νέο μέτωπο;;;

Το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει ένοπλη πρόκληση κατά της Υπερδνειστερίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του Telegram, κάτι που αναμεταδίδει το Ria Novosti και αναμένεται να βάλει «φωτιά» στην αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας όπου είναι ανεπτυγμένα ρωσικά στρατεύματα!!!

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στο εγγύς μέλλον το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια ένοπλη πρόκληση κατά της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πρίντεστρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή του ναζιστικού σχηματισμού του Αζόφ», λέει η έκθεση.

Προφανώς ένα τέτοιο σχέδιο δίνει την αφορμή στην Ρωσία να επέμβει!!! Η εν λόγω πληροφορία έρχεται σε συνδυασμό με τις προκλήσεις της Μολδαβικής ηγεσίας, η οποία ζήτησε ουσιαστικά να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή!!!

Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass μεταδίδει δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Μιχαήλ Γκαλουζίν, σύμφωνα με τις οποίες η Δύση έδωσε εντολές στην κυβέρνηση της Μολδαβίας στο Κισινάου να σταματήσει κάθε συναλλαγή με την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κυβέρνηση της Υπερδνειστερίας.

Η εν λόγω περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της οποίας αποτελείται από Ρώσους, αποσχίστηκε το 1990 από την ρουμανόφωνη ως επί το πλείστον Μολδαβία και κατά τη διάλυση της ΕΣΣΔ τον επόμενο χρόνο Ρώσοι αυτονομιστές πολέμησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις και μετά από έναν σύντομο εμφύλιο πόλεμο η Υπερδνειστερία αυτονομήθηκε de facto.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας η Μολδαβία έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. »Οι κρατικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που διέσπειρε το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας», ανέφερε μήνυμα της κυβέρνησης του Κισινάου στον επίσημο λογαριασμό της στο Telegram.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Υπερδνειστερία για να καταλάβει την τεράστια στρατιωτική αποθήκη Cobasna. Εκεί σταθμεύουν 1.500 Ρώσοι στρατιώτες (Επιχειρησιακή Ομάδα Ρωσικών Δυνάμεων στην Υπερδνειστερία/πρώην 14η Στρατιά), έχοντας αναπτυχθεί εκεί για να φρουρήσουν περίπου 22.000 τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποθήκη όπλων και πολεμοφοδίων στην Ευρώπη, η οποία είναι ικανή να τροφοδοτήσει έναν πόλεμο ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί