• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Φωτιά» στην Σερβία! Νέα επεισόδια μπροστά από την Βουλή και σε πόλεις για τον κορωνοϊό – (ΒΙΝΤΕΟ)

«Φωτιά» στην Σερβία! Νέα επεισόδια μπροστά από την Βουλή και σε πόλεις για τον κορωνοϊό – (ΒΙΝΤΕΟ)

serbia_diadhlwtes
Ξεκίνησε ένταση και στα Βαλκάνια...

«Μπαρούτι» μυρίζει στην Σερβία, όπου την Τρίτη οι πολίτες απείλησαν να εισβάλλουν μαζικά στο Κοινοβούλιο, επειδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε καραντίνα, την οποία αναγκάστηκε να πάρει πίσω, καθώς οι κινητοποιήσεις ήταν δυνατές. Παρ’ όλα αυτά κινητοποιήσεις υπήρξαν και χθες.

Ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, υπουργός Εσωτερικών της χώρας, επισήμανε το βράδυ της Τετάρτης πως στόχος των διαδηλώσεων σε μεγάλες πόλεις της χώρας είναι η κατάληψη της εξουσίας με την βία.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια κατάσταση κατά την οποία κάποιοι θέλουν να πάρουν την εξουσία με τη βία και χωρίς να λάβουν μέρος στις εκλογές, δηλαδή μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας».

Στην συνέχεια, ο Στεφάνοβιτς ανέφερε πως έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 10 αστυνομικοί κατά τις διαδηλώσεις και συμπλήρωσε πως η κινητοποίηση είναι παράνομη γιατί δεν είχε προαναγγελθεί.

Σημειώνεται πως και χθες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή της Σερβίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλουν το κτήριο της βουλής και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο πετώντας πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πέρασε στην αντεπίθεση διαλύοντας την συγκέντρωση. Χιλιάδες διαδηλωτές μετά την επέμβαση της αστυνομίας διέφυγαν στους γύρω από την βουλή δρόμους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συμπλοκές.

Παρόμοια εικόνα επικράτησε και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Σερβίας όπως το Νόβι Σαντ και το Κραγκούγεβατς.