Φορτώνουν στις επιχειρήσεις πρόσθετα χρέη και δάνεια δήθεν για να τις στηρίξουν!

Η Βρετανία ενεργοποιεί σήμερα ένα δανειοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να βοηθήσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση,

καθώς η οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης έπειτα από ένα αυστηρό lockdown, προσφέροντας ανώτερο οικονομικό ύψος δανειοδοτήσεων 10 εκατομμυρίων λιρών (14 εκατομμυρίων δολαρίων).

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι τα αναφερόμενα δάνεια, που κυμαίνονται από 25.001 λίρες μέχρι 10 εκατομμύρια λίρες, θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα προγράμματα δανειοδότησης για την COVID-19 και θα βρεθούν στην κορυφή του προγράμματος των κυβερνητικών χορηγήσεων, που ενεργοποιήθηκαν ώστε οι εταιρίες να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων τους.

Το αναφερόμενο δανειοδοτικό πρόγραμμα θα εποπτεύεται από την τράπεζα British Business Bank, με τη διάθεση δανείων μέσω εμπορικών δανειστών και φορέων της αγοράς, με την κυβέρνηση να παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80%.

Η ισχύς του δανειοδοτικού προγράμματος θα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου και το όριο για το ύψος του επιτοκίου δανεισμού καθορίστηκε στο 14,99%.

Η κυβέρνηση παροτρύνει τους δανειστές να κρατήσουν χαμηλά τα επιτόκια για την προστασία των θέσεων εργασίας, ενώ έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τώρα τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που χορήγησε έχουν υποστηρίξει δανειοδοτήσεις οικονομικού ύψους άνω των 75 δισεκατομμυρίων λιρών.

«Καθώς με ασφάλεια ξανανοίγουμε τμήματα της οικονομίας μας, το νέο δανειοδοτικό πρόγραμμά μας για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων [new Recovery Loan Scheme] θα διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται, ενώ εξερχόμαστε από την κρίση», είπε ο Σουνάκ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί