Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κινηθεί γρήγορα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα χρειαστεί χρόνο μέχρι τις 9 Ιουλίου, την αρχική καταληκτική ημερομηνία για τις συνομιλίες, προκειμένου να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία», ανέφερε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η φον ντερ Λάιεν γράφει ότι είχε μια «καλή» τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι απογοητευμένος από τον ρυθμό των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες και απείλησε να επιβάλει δασμούς ύψους 50% σε όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα από την 1η Ιουνίου.
Στις αρχές Απριλίου ο ίδιος ο Τραμπ όρισε ένα «παράθυρο» 90 ημερών για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, το οποίο κλείνει στις 9 Ιουλίου.
«Καλό τηλεφώνημα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά τις συνομιλίες. Για να φτάσουμε σε καλή συμφωνία θα χρειαστούμε τον χρόνο μέχρι τις 9 Ιουλίου» ανέφερε η φον ντερ Λάιεν στην ανάρτησή της.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ και απειλεί να βυθίσει αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ
- Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον συμπρωταγωνιστή του στον «Νονό», Ρόμπερτ Ντιβάλ: «Γεννημένος» ηθοποιός
- Απίστευτη ανακάλυψη στη Ρουμανία: Βρέθηκε βακτήριο ανθεκτικό στα σύγχρονα αντιβιοτικά σε αρχαία σπηλιά πάγου
- Νέα εποχή για τις ελληνικές βιβλιοθήκες – Πώς αναβαθμίζονται
- Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο
- Παπασταύρου για Chevron: «Με τις χθεσινές υπογραφές η Ελλάδα προχωράει με αυτοπεποίθηση»
- Κινείται το ανθρώπινο σώμα μετά θάνατον; Οι επιστήμονες απαντούν
- Αυξημένο ταμειακό πλεόνασμα παρουσίασε ο Προϋπολογισμός τον Ιανουάριο 2026
- Ηράκλειο: Σύλληψη 30χρονης για διάθεση και πώληση προϊόντων “μαϊμού”
- Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον 57χρονο που παρενοχλούσε εν πτήσει επιβάτες και πλήρωμα
Κύρια Θέματα









