Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι θεματοφύλακας της Παλαιάς Τάξης Πραγμάτων, vid

Τα λέμε μόνοι τους πλέον! Μιλούν με ορολογία που πρώτος ο Δημοσθένης Λιακόπουλος χρησιμοποίησε πριν πολλά χρόνια.

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι αξιωματούχοι (διεθνιστές και μη) που χρησιμοποιούν δημόσια τους όρους «Παλαιά και Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Σειρά σήμερα είχε η υπερδιεθνίστρια πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να προβάλει την ισχύ της πιο δυναμικά, καθώς δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε ένα σύστημα «βασισμένο σε κανόνες» έναντι των απειλών και πρέπει να καθορίσει εάν τα θεσμικά όργανα και τα συστήματά της βοηθούν ή εμποδίζουν την αξιοπιστία της», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ένα σχόλιό της για την κατάσταση στον πλανήτη που αλλάζει ταχύτατα.


«Θα υπερασπιζόμαστε και θα τηρούμε πάντα το σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο βοηθήσαμε να οικοδομηθεί με τους συμμάχους μας.

Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να είναι θεματοφύλακας της παλιάς τάξης πραγμάτων».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί