Φλόριντα: Πέρασαν χειροπέδες σε 11χρονο κορίτσι – Ακολούθησε πρόκληση στο Youtube και έκανε ψευδή αναφορά απαγωγής!

Ένα 11χρονο κορίτσι από τη Φλόριντα συνελήφθη την Τετάρτη, αφού ανέφερε ψευδώς ότι η φίλη της απήχθη από έναν ένοπλο άνδρα - μια φάρσα που προφανώς εμπνεύστηκε από μια πρόκληση στο YouTube, δήλωσαν οι αρχές.

Το παιδί είπε ότι σκέφτηκε ότι τα μηνύματα στο 911 «θα ήταν αστεία» και ισχυρίστηκε στα μηνύματα ότι η 14χρονη φίλη της είχε απαχθεί από έναν άνδρα που οδηγούσε ένα λευκό φορτηγό στο I-95 στο Oak Hill περίπου στις 9:45 π.μ. , δήλωσε το γραφείο του σερίφη της Volusia.

Συνέχισε να στέλνει μηνύματα σε έναν αποστολέα έκτακτης ανάγκης για την επόμενη μιάμιση ώρα, οδηγώντας σε ένα τεράστιο κυνήγι της αστυνομίας για το βαν από ξηρά και αέρος. Η κοπέλα μάλιστα έδωσε μια περιγραφή του υπόπτου και είπε ότι είχε όπλο, ανέφερε το γραφείο.

Οι ερευνητές, που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το βαν, εντόπισαν το τηλέφωνο που έστελνε τα μηνύματα σε ένα σπίτι στο Πορτ Όραντζ.

Στις 10:23, αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, μίλησαν με τον πατέρα της κοπέλας και τη βρήκαν να κρατά ένα τηλέφωνο που άρχισε να χτυπάει. Όταν απάντησε, το Volusia Sheriff’s Dispatch ήταν στη γραμμή, είπε το γραφείο του σερίφη.

Το κορίτσι είπε στους αστυνομικούς ότι είχε την ιδέα να κάνει φάρσα με το 911 από μια πρόκληση στο YouTube.


Στο παιδί πέρασαν χειροπέδες και κατηγορήθηκε για κακούργημα για ψευδή αστυνομική αναφορά για χρήση πυροβόλου όπλου με βίαιο τρόπο και για πλημμέλημα του 911.


«Αυτό το είδος δραστηριότητας φάρσας είναι επικίνδυνο – θα διερευνήσουμε κάθε περιστατικό, αλλά σήμερα σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι που θα μπορούσαν να βοηθούσαν κάποιον άλλον που χρειαζόταν νόμιμα τη βοήθειά μας», δήλωσε ο σερίφης Μάικ Τσίτγουντ σε δήλωση.

Το γραφείο του σερίφη της Volusia δημοσίευσε ένα βίντεο με κάμερα σώματος της σύλληψης στο οποίο το πρόσωπο της κοπέλας ήταν θολό καθώς τα χέρια της ήταν δεμένα με χειροπέδες πίσω από την πλάτη της μπροστά από το σπίτι της.

«Σου το λέω τώρα – θα το πάρεις σαν μάθημα στα 11 σου ότι αν κάνεις κάτι ηλίθιο στο μέλλον, θα απολαύσεις αυτές τις μανσέτες», λέει ένας άντρας στο παιδί.

«Δεν πρόκειται να το ξανακάνω αυτό», απάντησε κλαίγοντας το 11χρονο παιδί.

Δεν είναι σαφές εάν ο άνδρας, ο οποίος δεν φορούσε στολή, είναι ο πατέρας του κοριτσιού ή ένας αξιωματικός του γραφείου του σερίφη.

«Αυτή θα είναι μια ευκαιρία για εσάς να το μετατρέψετε σε μαθησιακή εμπειρία», λέει ένας αναπληρωτής στο κορίτσι. «Αυτό δεν είναι κάτι που θα κουβαλάς μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου».

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Family Resource Center και στη συνέχεια στο περιφερειακό κέντρο κράτησης ανηλίκων Volusia.

Αναμενόταν να περάσει το βράδυ της Τετάρτης εκεί μέχρι να δει έναν δικαστή την Πέμπτη, είπε η Chitwood στον τοπικό σταθμό ειδήσεων.


«Πρέπει να πάρει ένα πολύτιμο μάθημα εδώ ότι απλά δεν κάνεις τέτοια πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι οι μικροί της φίλοι και οι άλλοι γονείς θα καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι αστείο», είπε.

Το Γραφείο του Σερίφη της Volusia φιλοξενεί μια σειρά κοινοτικών φόρουμ για τους γονείς για να μάθουν πώς να προστατεύουν τα παιδιά τους από κινδύνους στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλο τον Αύγουστο.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί