Ευρώπη: Το «κορόιδο» των ΗΠΑ – Το ΔΝΤ αποκάλυψε τι ισχύει

Καληνύχτα οικονομία...

Μια πρόσφατη άνοδος των τιμών της ενέργειας ωφέλησε την οικονομία των ΗΠΑ αλλά έβλαψε την Ευρώπη!

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δείχνοντας πως την «νύφη» για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας την πληρώνει η Ευρώπη!

” Οι ΗΠΑ επωφελήθηκαν από πιο ευνοϊκές συνθήκες όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας, κάτι που ήταν όχι και τόσο θετικός παράγοντας για την Ευρώπη “, είπε η Γκεοργκίεβα στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε γιατί η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει καλύτερα από της Ευρώπης.

Η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού βοηθά επίσης την οικονομία των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι δημιουργεί εγχώρια μεταναστευτικά προβλήματα , πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, θέλοντας να πει στην Ευρώπη πάρτε και εσείς ακόμα περισσότερους αλλοδαπούς στις χώρες σας, ενώ η λύση είναι να τερματιστεί η οικονομική πολιτική που καταστρέφει την Γηραιά Ήπειρο και την μετατρέπει σε έρμαιο των εύρω-ατλαντιστών διεθνιστών!

«Δεν προσθέτουν θετικά στην οικονομία όλοι όσοι περνούν τα σύνορα , αλλά αυτή η προσφορά εργασίας έδωσε επίσης στις ΗΠΑ ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων παραγόντων που βοηθούν την οικονομία των ΗΠΑ , η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε την εστίασή του στην καινοτομία.

Η Ευρώπη έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να απελευθερώσει τη δύναμη της καινοτομίας , είπε η Georgieva.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί