Ευρωπαϊκό σύστημα διασφάλισης ελάχιστου εισοδήματος προτείνουν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία

Με κοινή τους πρόταση τρεις υπουργοί των κυβερνήσεων της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, ζητούν δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος που θα διασφαλίζει το ελάχιστο εισόδημα. Το ελάχιστο αυτό εισόδημα θα αποτελεί ένα μέτρο αλληλεγγύης που θα δρα ως ελάφρυνση στην κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό. Η πρόταση δημοσιεύθηκε σήμερα στην πορτογαλική εφημερίδα εφημερίδα […]

Με κοινή τους πρόταση τρεις υπουργοί των κυβερνήσεων της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, ζητούν δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος που θα διασφαλίζει το ελάχιστο εισόδημα.

Το ελάχιστο αυτό εισόδημα θα αποτελεί ένα μέτρο αλληλεγγύης που θα δρα ως ελάφρυνση στην κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Η πρόταση δημοσιεύθηκε σήμερα στην πορτογαλική εφημερίδα εφημερίδα Público και την αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Δημοκρατία.

Την υπογράφουν η Υπουργός Εργασίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Πορτογαλίας, Ανα Μέντες Γκοντίνου, ο Αντιπρόεδρος της Ισπανικής Κυβέρνησης, Υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Πολιτικών της Ιταλίας, Νούτσια Κατάλφο.
Η πρωτοβουλία των τριών προοδευτικών και σοσιαλιστικών κυβερνήσεων δίνει μια εναλλακτική οδό στην αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αναμένεται να χτυπήσει την Ευρώπη μετά την πανδημία και η οποία, όπως προβλέπουν όλοι, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες που γνώρισε έως τώρα ο κόσμος μας.

Όπως τονίζεται από τους υπουργούς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει ένα κοινό πλαίσιο διασφάλισης ελάχιστου εισοδήματος, το οποίο να θεσμοθετείται με νομικά δεσμευτικό πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει σε όλα τα κράτη μέλη να καθορίσουν ένα ελάχιστο εισόδημα, κατάλληλο και προσαρμοσμένο στο επίπεδο και τον τρόπο ζωής κάθε χώρας.

Όλο αυτό θεωρείται αναγκαίο ώστε οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης που έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στη ζωή των πολιτών να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί