Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε τη διασπορά χαπιών ιωδιούχου καλίου σε όλους τους κατοίκους, έως την ηλικία των 40 ετών, συμπεριλαμβανομένων των μωρών.
Η κίνηση αυτή απασχόλησε ακόμα και τα ρωσικά μίντια.
Μια εκστρατεία για τη διδασκαλία των ανθρώπων σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των δισκίων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας στα ανθρώπινα συστήματα, θα ξεκινήσει στην βαλκανική χώρα αυτή την εβδομάδα.
Κράτη της Ε.Ε. όπως η Φινλανδία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο και ορισμένα άλλα έχουν επίσης προσφέρει τέτοια φάρμακα στον πληθυσμό τους εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.
Η Γαλλία, έχοντας την προεδρία της Ε.Ε., ζήτησε να καταρτιστεί ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διανομή χαπιών ιωδιούχου καλίου.
Όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, στα μέσα Μαρτίου έγιναν οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα σε Ευρωπαίους ειδικούς της υγείας και η Κομισιόν σε έρευνά της κατέληξε πως 20 χώρες της Ε.Ε. έχουν αποθέματα σε χάπια ιωδίου (είναι άραγε η Ελλάδα μία από αυτές;;;).
Ιδίως από τη στιγμή που η ρητορική περί πυρηνικών όπλων παίρνει διαστάσεις και ο φόβος ακόμα και ενός «ατυχήματος» σε κάποιον πυρηνικό σταθμό της εμπόλεμης Ουκρανίας είναι υπαρκτός, η ανάγκη για ταμπλέτες ιωδίου κορυφώνεται.
Αυτή η κατάσταση βέβαια δεν επηρεάζει την Ελλάδα της άκρατης κορωνοχούντας, η κυβέρνηση της οποίας τα μόνα που την ενδιαφέρουν είναι:
- Να εμβολιάσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορεί
- Να αποδείξει με κάθε διαφορετικό τρόπο το αντιρωσικό της μένος
(ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φεστιβάλ των Φαναριών: Στην Ασία γιορτάζουν το τέλος της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, vid
- Φρουροί της Επανάστασης: «Ο εχθρός δεν θα είναι ασφαλής πουθενά στον κόσμο»
- Σε “αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΟΗΕ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά
- Τουρκία – Ομέρ Τσελίκ (AKP): «Παράνομη και άδικη» η επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν









