Ευρασία: Ετοιμάζεται δυναμικά η νέα γεωπολιτική ΥΠΕΡΗΠΕΙΡΟΣ του πλανήτη

Νέες δηλώσεις Πούτιν με αφορμή μεγάλη Διεθνή Συνάντηση

Η Ευρασία ετοιμάζεται, προκειμένου να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα γεωπολιτικά του πλανήτη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Ύπατων Εκπροσώπων Αρμόδιων για Θέματα Ασφάλειας και ζήτησε την κατασκευή μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην περιοχή της Ευρασίας.

Σημαντικές δηλώσεις του Πούτιν:

  • Η προσέγγιση της Ρωσίας παραμένει βασισμένη σε αρχές και αμετάβλητη: η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να είναι ισότιμη και αδιαίρετη.
  • Είναι σημαντικό να γίνει η Ευρασία ένας χώρος ειρήνης και σταθερότητας.
  • «Όλα τα κράτη πρέπει να λαμβάνουν ισχυρές εγγυήσεις για την ασφάλειά τους, αλλά όχι εις βάρος της ασφάλειας και των συμφερόντων άλλων χωρών».
  • Η βάση για την δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας στην ήπειρο θα μπορούσε να είναι μορφές αλληλεπίδρασης όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας του Σαγκάης (SCO), η EAEU και ο CSTO.
  • Όταν οικοδομούμε κοινές εργασίες στον τομέα της ασφάλειας, πρέπει να βασιζόμαστε στην ιστορική εμπειρία και στα διδάγματα του παρελθόντος.

Η 13η Διεθνής Συνάντηση Ύπατων Εκπροσώπων Αρμόδιων για Θέματα Ασφάλειας πραγματοποιείται στη Μόσχα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου υπό την προεδρία του Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόιγκου. Προσκλήσεις στάλθηκαν σε περισσότερες από 150 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΚΑΚ, της ΟΣΣΟ, της EAEU, της SCO, καθώς και στην ηγεσία περισσότερων από 20 διεθνών οργανισμών. Το φόρουμ θα εξετάσει ζητήματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ σημαντικές και δεν δίνεται σε αυτές η πρέπουσα σημασία!

Θυμηθείτε παλαιότερα άρθρα του ΕΛ:

Με πληροφορίες από Ria Novosti, photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK/POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί