ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ζητά η Μόσχα για την παραβίαση από το αμερικανικό υποβρύχιο- Χρήση “κατάλληλων μέσων” το έκανε να υποχωρήσει άμεσα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, μετά τη διαμαρτυρία του για ένα περιστατικό στο οποίο είπε ότι αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά του ύδατα στην άπω Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι χρησιμοποίησε “κατάλληλα μέσα” ώστε το αμερικανικό υποβρύχιο να εγκαταλείψει τα ρωσικά ύδατα αφού […]

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, μετά τη διαμαρτυρία του για ένα περιστατικό στο οποίο είπε ότι αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά του ύδατα στην άπω Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι χρησιμοποίησε “κατάλληλα μέσα” ώστε το αμερικανικό υποβρύχιο να εγκαταλείψει τα ρωσικά ύδατα αφού το σκάφος αγνόησε το αίτημα να φύγει.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αμερικανικό υποβρύχιο αρχικά αγνόησε την προειδοποίηση της Ρωσίας αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε τα χωρικά ύδατα της χώρας.
Ένα αμερικανικό υποβρύχιο εντοπίστηκε το Σάββατο στα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στα νησιά Κουρίλ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία λέει ότι το περιστατικό συνέβη στις 10:40 ώρα Μόσχας κοντά σε ένα από τα νησιά Κουρίλ του Ουρούπ. Το υποβρύχιο κλάσης Virginia εισήλθε σε περιοχή όπου ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού πραγματοποιούσε τις προγραμματισμένες ασκήσεις του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο υποβρύχιο απευθύνονταν τόσο στα ρωσικά όσο και στα αγγλικά και κλήθηκε να βγει αμέσως στην επιφάνεια – αλλά η προειδοποίηση αγνοήθηκε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες για την υποθαλάσσια προστασία των συνόρων, το πλήρωμα της ρωσικής φρεγάτας «Marshall Shaposhnikov» χρησιμοποίησε «κατάλληλες μεθόδους». Το υποβρύχιο έφυγε γρήγορα από την περιοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.

photo vid screenshot

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί