Η Ευρώπη αλλάζει για τα καλά!
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Πολιτισμού, το κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και η Κρατική Ένωση Ισλαμικών Πολιτιστικών Κέντρων στη Βόρεια Γερμανία υπέγραψαν μια συμφωνία που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.
Μεταξύ άλλων, το έγγραφο ρυθμίζει το δικαίωμα της ένωσης να λειτουργεί τα δικά της εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και να εκπαιδεύει ιμάμηδες.
Ωστόσο, ένα σημείο της συμφωνίας είναι πιθανό να προκαλέσει διαμάχη, σύμφωνα με την γερμανική BILD.
Το δελτίο τύπου φέρεται να αναφέρει: «Επιπλέον, αναγνωρίζεται η θρησκευτική πρακτική: Η πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού και η πρώτη ημέρα του Eid al-Adha τιμώνται ως ισλαμικές αργίες. Σύμφωνα με τον νόμο περί Κυριακών και Αργιών και τον νόμο περί Σχολείων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές μπορούν να λάβουν άδεια αυτές τις ημέρες».
Άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια, όπως το Αμβούργο, έχουν δώσει στο παρελθόν στα παιδιά μια ημέρα άδεια από το σχολείο.
Επομένως εισάγονται ισλαμικές αργίες σε ευρωπαϊκό έδαφος!
Και σαν να μην έφτανε αυτό: Μακροπρόθεσμα, η συμφωνία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ανοίγει επίσης τον δρόμο για την εισαγωγή της ισλαμικής θρησκείας ως κανονικού μαθήματος στα σχολεία.
Υπουργός Ντόριτ Στένκε (65 ετών, CDU): «Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό σημάδι αναγνώρισης και ίσης μεταχείρισης των θρησκευτικών κοινοτήτων. Οι άνθρωποι της μουσουλμανικής πίστης αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας. Το επιβεβαιώνουμε αυτό με αυτήν την συμφωνία».
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 5,6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στην Γερμανία. Υπάρχουν πάνω από 2.600 μουσουλμανικές ενώσεις, τονίζει η BILD.
ΤΙ θα γίνει λοιπόν αν σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων συγκεντρωθεί και οργανωθεί πολιτικά στην Ελλάδα, κάτι που άλλωστε ήδη φαίνεται να συμβαίνει εν τίνι μέτρω;
Τι θα μπορέσουν να πετύχουν εντός ελληνικής επικρατείας έχοντας δύναμη ψήφων, μεταξύ των άλλων;
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η στιγμή του μπλακ άουτ σε ρωσική περιοχή μετά από πυραυλικό πλήγμα, video
- Ο Τραμπ «τρελαίνει» τους ξένους ηγέτες με τον «χρυσό 24 καρατιών» στο Οβάλ γραφείο – Δείτε βίντεο
- Δύο νεκροί σε πλήγμα drone στην περιφέρεια της Μόσχας
- Βουλή: Αναρτήθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για τα έτη 2023 και 2024
- Τα πρωτοβρόχια έφερα… προβλήματα στην Κρήτη
- Παπασταύρου: «”Καζάν-καζάν” γιοκ για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
- Ρούμπιο: «Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» η απελευθέρωση του Αμίρ Αμίρι από τους Ταλιμπάν
- Επικίνδυνη δήλωση: «Ο Τραμπ ενέκρινε τα χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία», video
- Αυτά χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για να χτυπήσουν ουκρανικά σημεία εκτόξευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών
- Έκθεση: Νέα ανάπτυξη στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο το 2024
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

ΤΡΟΧΑΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
