Εξάπλωση χάους: Αυτό δεν προμηνύεται καλό για το Κίεβο!

Ποια η στρατηγική των ΗΠΑ που σημαίνει την διάλυση της Ουκρανίας και ενδεχομένως των γύρω κρατών…

«Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε σήμερα ότι εάν το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι κάποιου είδους έκκληση για κατάπαυση του πυρός, αυτό θα είναι απλώς απαράδεκτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι στο Fox News , αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα.

«Η αλήθεια είναι ότι η έξοδος από την ένοπλη σύγκρουση δεν αποδείχθηκε ποτέ πραγματικά ότι είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ουάσιγκτον», σχολιάζει το Russia Today και συνεχίζει:

«Αυτό είναι κατανοητό δεδομένου ότι οι ελίτ των ΗΠΑ φαίνεται να κερδίζουν περισσότερα από όσα χάνουν από την συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει ότι είναι μια πραγματικά καλή επένδυση για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ισχυρίστηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είναι το κατεστημένο των ΗΠΑ που καρπώνεται τα οφέλη των δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ που έχουν σπαταληθεί στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της Ουκρανίας. Επιπλέον, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται πλέον περισσότερο από τον ενεργειακό εφοδιασμό των ΗΠΑ, ενώ οι επιχειρήσεις της μεταναστεύουν στις ΗΠΑ μετά την αποκοπή των Βρυξελλών από την φθηνή ρωσική ενέργεια πάνω στην οποία είχε οικοδομηθεί η οικονομική δύναμη της ηπείρου.

Ο μήνας Μάρτιος χρησίμευσε ως μια βολική υπενθύμιση ότι οι πόλεμοι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν είναι στρατηγικές εξόδου, παρά μόνο πύλες για περισσότερη δυστυχία.

(…)

Ποιος λέει ότι τα όπλα που πετάχτηκαν στην Ουκρανία σήμερα και οι ριζοσπάστες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ δεν θα καταδιώξουν μια μέρα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, που χρειάζονται υποστήριξη τύπου Ουάσιγκτον για να εξασφαλίσουν… «ελευθερία και δημοκρατία»;

(…)

Καθώς η Ρωσία άρχισε να επεκτείνει την επιρροή της παγκοσμίως βοηθώντας άλλα έθνη να καθαρίσουν το χάος του δυτικού παρεμβατισμού, εμφανίστηκε μια νέα απειλή για την παγκόσμια κυριαρχία της Ουάσιγκτον – και ο Ψυχρός Πόλεμος θα μπορούσε άνετα να ξαναρχίσει και αυτό είναι το μόνο είδος στρατηγικής για το οποίο φαίνεται να ενδιαφέρεται η Ουάσιγκτον.

Ο οπλισμός της Ουκρανίας και η παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης σε νεοναζί στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας είναι μόνο μια πτυχή αυτής της υβριδικής στρατηγικής απεικόνισης της Ρωσίας ως του νέου σκιάχτρου!

Οι δυτικοί ηγέτες μιλούν τώρα για την ανάγκη μιας ουκρανικής «νίκης» κατά της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και απορρίπτουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η πραγματική ανησυχία θα πρέπει να είναι με τους Ουκρανούς, οι οποίοι φαίνεται να απέτυχαν να κατανοήσουν το γεγονός ότι η νίκη για την Ουάσιγκτον στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού δεν σήμαινε ποτέ έξοδο ή τέλος – παρά μόνο παράταση και συνεχιζόμενη εξάπλωση του χάους (σ.σ. σε διπλανές χώρες).

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί