«Εξαφανίστε το Ιράν από τον χάρτη»! Η εξέλιξη που θα κατεβάσει τον Πούτιν στην Μέση Ανατολή – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε...

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Γάζα και την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, τα εφιαλτικά σενάρια μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή με την εμπλοκή των ΗΠΑ και του Ιράν δίνουν και παίρνουν!

Η αλήθεια είναι πως η Μέση Ανατολή μαζί με την Ουκρανία αποτελούν τα πιο καυτά μέτωπα του πλανήτη και άπαξ και χρειαστεί μπορούν να εξαπλώσουν «φωτιά» σε όλον τον πλανήτη! Για την ώρα χάρη σε αυτά τα δύο μέτωπα φτωχοποιούνται οι λαοί , κυρίως της Δύσης.

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί η Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι δυνάμεις των Χούθι με έδρα την Υεμένη και υποστήριξη από το Ιράν επιτίθενται σε φορτηγά πλοία με πρόσχημα ότι έχουν δεσμούς με το Ισραήλ και την ευρωπαϊκή οικονομία να δέχεται ακόμα ένα χτύπημα (ΕΔΩ)!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν πολυεθνική ναυτική δύναμη «για την διατήρηση της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας», ενώ, κατά μυστικές πηγές, έβαλαν το Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο διατηρούν ανεπίσημα συμμαχικούς δεσμούς, να χτυπήσει μέσα στο Ιράν!

Συγκεκριμένα, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο μνημόσυνο στο Ιράν για τον δολοφονηθέντα από τις ΗΠΑ, Κάσεμ Σολεϊμανί, με δεκάδες νεκρούς. Η ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση που υποτίθεται ότι έχει αποδυναμωθεί μετά την ήττα σε Συρία και Ιράκ τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τις δυνάμεις του Άσαντ έρχεται να ταράξει τα νερά στην Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά της η Τεχεράνη απέρριψε τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου να σταματήσει να προσφέρει στήριξη στους Χούθι, ενώ ιρανικό αντιτορπιλικό κατέπλευσε στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι ανήκουν στο σιιτικό Ισλάμ και συγκεκριμένα του δόγμα του Ζαϊδισμού ο οποίος ήταν άλλοτε κυρίαρχος στην Υεμένη! Ωστόσο, έχασε έδαφος υπό το σουνιτικό καθεστώς που επικράτησε στην πρωτεύουσα Σαναά μετά τον εμφύλιο του 1962-70. Στηρίζονται αναφανδόν από την Τεχεράνη!

Τι θα γίνει τελικά στο Ιράν; Θα εμπλακεί σε μεγάλο πόλεμο στην περιοχή, όπου υπάρχει ήδη πολυναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ; Σε μια τέτοια περίπτωση θα «κατηφορίσει» και η Ρωσία και τότε «γαία πυρί μιχθήτω»!

Μάλιστα στις ΗΠΑ υπάρχουν πάντα τα γεράκια του πολέμου, τα οποία πιέζουν για «ολοκαύτωμα»!!!

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Fox News την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι είναι υπερβολικά δειλή στην αντιμετώπιση των ανταρτών Χούθι και κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιτεθεί στο Ιράν.

Απευθυνόμενος στον Μπάιντεν είπε:

«Χωρίς το Ιράν, δεν θα υπήρχαν Χούθι. Οι Χούθι υποστηρίζονται πλήρως από το Ιράν. Το λέω εδώ και μήνες: Επιτεθείτε στο Ιράν! Όλα τα κοιτάσματα πετρελαίου τους είναι εκτεθειμένα. Έχουν αρχηγεία της Φρουράς της Επανάστασης που φαίνονται από το διάστημα . Εξαφανίστε το Ιράν από τον χάρτη».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί